Æresmedlemmer

ÆRESMEDLEM

Kerstin Schierning

Kerstin (født 1923) hadde alltid hjemmet åpent for barn og ungdom. Fra 1960 til klubben flyttet til Karlsrud skole, var det minst 10-15 unge innom for å trene eller prate hver dag. Hun serverte ofte både mat, boller og saft til de som var på trening.

Etter at treningene ble flyttet til Karlsrud skole var huset også fullt de dagene klubben ikke kunne trene der.

Hun gjorde alt papirarbeid og alle forberedelser til stiftingen av Fokus, og holdt orden på det administrative og økonomiske de første årene. Hun var aktiv rundt klubbnavnet og en pådriver for at navnet ble Fokus. Det var mange forslag – alt fra Bekkelaget Bordtennisklubb til Smash.

Kerstin var selv aktiv og var med på de fleste stevnene i Norge hvor Fokus var representert. Hun var i flere år også sekretær i Oslo Bordtenniskrets.

ÆRESMEDLEM

Terje Dahl

Vinteren 1971 tok Terje på seg jobben med å passe på noen unger som spilte bordtennis i filmsalen på Karlsrud skole. Det skulle fort vise seg at han ble hektet på sporten. Terje var hovedtrener i Fokus Bordtennisklubb fra 1971 til 1982. Klubben vant i alt 65 NM-gull med han som hovedtrener. Pål Guttormsen, Tone Folkeson, Anne Schierning og Dag Vavik var noen av klubbens store frontfigurer i denne perioden.

Terje var også helt sentral i etableringen av landets første bordtennishall; Fokushallen. Han var en ildsjel av de sjeldne som var engasjert i det meste; hovedtrener og formann i Fokus, styremedlem i Norges Bordtennisforbund og Oslo Bordtenniskrets og landslagstrener for yngre for å nevne noe.

I 1983 avsluttet han sitt engasjement i klubben og reiste fra landet i en 22 fots seilbåt med navn Coco Loco. Seilasen endte på en koralløy i Polynesia. Terje har utgitt flere bøker om sitt liv i sydhavsparadiset og er i dag bosatt i Australia. Han har igjen børstet støvet av trenergjerningen, med sønnen Olav som en lovende guttespiller. Han er ellers aktiv miljøforkjemper og driver internettmagasinet sydhav.no

ÆRESMEDLEM

Jan Folkeson

Jan Folkeson flyttet til Oslo fra Trondheim med sin familie i 1973. På den tiden var Arne Nordby formann i Fokus og Jan gikk inn i styret allerede året etter. Han satt i styret frem til 1983. Hans store interesser var regnskap og gjerningen som overdommer.

Med sin høyde på 2 meter og vekt på 140 kg ble han nok av mange oppfattet som en fyr man ikke la seg ut med, spesielt når han med sin myndige røst ropte “HEI HEI HEI!” når noe ikke var som han mente det skulle være.

I tillegg til Fokusstyret satt Jan også i Krets-styret i mange år og de fleste møtene på den tiden ble avholdt i stua hjemme hos han. Han vil nok bli husket for sin evne til å konkludere og for at han gjerne tok direkte kontakt på telefon til personer under styre-møtene dersom man trengte avklaringer. For han spilte det ingen rolle om det var en Stortings-politiker eller en annen tilfeldig fyr som skulle kontaktes.

I det store og hele var Jan en fyr som hadde stor respekt for de som ofret mye av sin egen fritid for at andre skulle få en meningsfylt tilværelse. Selv jobbet han mange timer hver dag (mye administrative oppgaver) til klubbens beste.

ÆRESMEDLEM

Olav Haraldseid

Olav begynte sin karriere som defensivspiller, riktignok med en offensivspillers temperament. Etterhvert tok han steget opp og ble trener.

Olav er den høyest utdannede bordtennistrener i Norge (hovedfag idrett fra NIH, Steg 4 fra Sverige og Olympiatoppens Diplomtrenerseminar). Han ledet den sportslige delen i Fokus slik at vi var den suverent beste klubben på alle plan i flere år. Han tenkte nytt og var ikke redd for å prøve ut nye metoder for å utvikle spillerne mot enda høyere nivåer. Han var opptatt av teknikk og mange spillere ble nøye videoanalysert og satt på harde Kinatreningsøkter.

Olav ønsket alltid å bli best og dette gjorde at han jobbet og stilte opp, langt utover det man kunne forvente. I tillegg til tung teoretisk kompetanse er Olav også en meget god motivator, og mange ganger har spillerne møttes hjemme hos Olav for taktikk- og motivasjonsprat før viktige lagkamper. I løpet av Olavs tid som hovedtrener har Fokus tatt mer enn 90 NM-titler!

I tillegg til å utvikle og videreutvikle spillere til å nå den absolutte Norgestoppen har Olav også sittet en årrekke i styret, og vært formann i klubben i flere perioder. Han har vært et sosialt samlingspunkt og hatt meget stor innvirkning på miljøet i Fokus. I tillegg har han sittet i styret i forbundet og vært landslagstrener (1988-1995) både på yngre-, junior- og seniornivå i Norge.

ÆRESMEDLEM

Dag Tretterud

Helt siden han kom fra Harestua i 1985 var Dag med i styre og stell i Fokus. Han bekledte de aller fleste roller i klubben; leder, styremedlem, stevnearrangør, reiseleder, regnskapsfører, trener, coach, nattevakt, hallrengjører, lastebilsjåfør. Kort sagt finnes det ikke den ting Dag ikke på et eller annet tidspunkt var involvert i.

Dag spredte godstemning rundt seg i alle sammen-henger. For han var det likegyldig om spilleren var god eller mindre god, ung eller gammel. Dag var en alle satte pris på, ikke bare i Fokus, men langt utover klubbens grenser.

Han var kjent for den høye latteren og hans kommentarer om hvor viktig det er å være HARD! Dag kom ofte inn i Fokushallen og spurte høylydt ”Hva gjelder?!”, før han ryddet litt og dro igjen.

Dag var alltid en som spredte glede rundt seg. En man følte seg vel rundt og en man alltid kunne stole på. Det var aldri nei i hans munn. Han tok på seg alle typer arbeidsoppgaver og gjennomførte dem bestandig til punkt og prikke.

Dag døde 30.1.2012. Fokus Bordtennisklubb mistet et av sine aller mest markante medlemmer som vil bli husket i lang tid.

ÆRESMEDLEM

Pål Guttormsen

Pål Guttormsen var Norges beste bordtennisspiller på 70-tallet og er kanskje den mest kjente bordtennisspiller gjennom tidene i Norsk media. Han var et ikon og et forbilde for mange, ikke bare gjennom å være best, men også gjennom hans holdninger til trening og konkurranser. Hans fighting spirit merkes den dag i dag på Fokustreningene, og hans entusiasme har smittet og smitter fortsatt over på andre. Pål ble nr. 2 i EM for kadetter, men da for det engelske landslaget. Han har åtte kongepokaler, han vant sin første som 17-åring i 1971.

Pål har ellers en sterk forehand loop og et eksepsjonelt raskt fotarbeid som sitt varemerke. Han var tidlig ute med å øke treningsmengden og satse på bordtennis profesjonelt. Pål gav seg som bordtennisspiller på et høyt nivå etter NM 1982, men har spilt for flere klubber siden den gang. Han kom tilbake til Fokus BTK i 2013, og er nå på plass på elitepartiet igjen.