4 gull og 3 sølv i Senior NM

4 gull og 3 sølv i Senior NM
02/03/2015 Eirik Ansnes

Marte, Anna og Kristin ble Norgesmestere i damer lag. Andreas vant både Handicap Stående og Stående DBL med Thomas Sætre. Anna stakk av med selveste kongepokalen. Vi gratulerer våre nybakte Norgesmestere!

Gull i damer lag!
Damelaget imponerte stort under fredagens lagspill. I kvartfinale, semifinale og finale ble tre B72-lag ryddet av veien på rad og rekke.
I finalen ble det 3-0 mot Rebekka Carlsen og Maja Gjelle. Marte slo Maja 3-2, Anna slo Rebekka 3-0 og jentene avsluttet med å dra i land doublekampen i avgjørende sett. 3-0 er sterkt i finalen, men her var det jevne kamper og sett hele veien og vi vippet det meste i vår favør denne gangen! Gratulerer til Marte, Anna og Kristin!

Andreas sin 11. tittel på rad i Handicap Stående
Andreas kom til NM med nubber på backhand og ny spillestil. Til tross for litt mindre treningsgrunnlag enn tidligere ble det gull i både Handicap stående single og double. I single ble det seier med 3-2 i finalen mot sin egen doublemakker Thomas Sætre. Vi gratulerer!
I den åpne klassen med Tommy Urhaug for sterk i finalen og det ble sølv til Andreas.

Anna vant kongepokalen!
I damer single gratulerer vi Anna med kongepokalen! Se egen sak.
Marte kom til kvartfinalen og røyk ut mot Nora Nilsen.

Knepent finaletap i damer double
I damer double ble det sølv til Marte og Anna. Her ble Nora Nilsen og Rebekka Carlsen for sterke og det ble tap 1-3 i finalen.

Sølv til herrelaget
Herrelaget vårt med Marcus, Espen, Eskil og Chriss spilte seg greit fram til finalen i herrer lag på fredagen. I finalen ventet Eiker. Det ble en spennende finale, men dessverre måtte guttene se seg slått med 3-2. Eskil slo Vegard i første kamp. Espen tapte knepent 2-3 for Wang Bing i andre kamp. Marcus storspilte og slo Ror Blikken 3-0 i tredje kamp. Eskil kom aldri inn i kampen mot Bing og tapte 0-3, mens Espen avsluttet med å tape 1-3 for Vegard i siste kamp. Sølv er sterkt i herrer lag, men her var det sjanser til gullet!

Marcus imponerte i herrer single
I herrer single ble det ingen medaljer for oss, men femteplasser for Marcus og Eskil. Eskil tapte for Geir 1-4 i kvartfinalen. Marcus startet dagen med å slå Wang Bing 4-0!! Deretter tapte han en forrykende kamp mot Eskild Jørgensen 4-3 i kvartfinalen. Marcus viste på NM at han virkelig har tatt store steg denne sesongen. Det blir spennende å følge utviklingen videre for vår utenlandsproff i Falkenberg!
Det skal også nevnes at Chriss startet dagen med å lede 3-1 mot Espen Rønneberg i åttendelsfinalen. Dessverre var det stopp der, men uansett sterkt av Chriss.

Rufs i maskineriet
I herrer double og mix double måtte vi trekke Eskil/Espen og Eskil/Marte pga knetrøbbel for Eskil på lørdagen. I de to klassene var det ikke all verdens å skrive hjem om.

Betrakning fra trenerne
Fredag ettermiddag da lagfinalene ble spilt var Fokus representert i begge finalene og alle som spilte var spillere som har blitt flasket opp i Fokushallen siden de var 9-10 år gamle. Det var en morsom opplevelse! Uten å ha pugget historiebøkene, var nok dette ganske unikt! At vi også ender opp med kongepokalen på damesiden, med Anna som har gått gradene i klubben helt fra første rundbord en gang i 2005, gjør at kongepokalen smaker ekstra godt!

Resultater gjennom egen rekruttering og utvikling av egne spillere har vært klubbens grunnleggende filosofi de siste 12-15 årene. Det å oppnå resultater på seniornivå med å være tro mot filosofien over mange år, er noe vi i Fokus er veldig stolte av! Vi satser naturligvis på å klare enda mer i tiden framover:)