5. plass til Alexander i Zagiping

5. plass til Alexander i Zagiping
23/05/2016 Eirik Ansnes

For tredje året på rad reiste vi til Zagiping. Denne gangen var det en minitropp med to spillere, to trenere og to foreldre som dro. Alexander og Daniel var våre utsendte denne gangen. Alexander spilte seg også fram til kvartfinalen i single! Vi gratulerer!

Lag

I lagklassen var vi seedet inn i hovedturneringen. Der var det 16 lag fordelt på 4 fire puljer. Kun vinneren gikk videre. Vi kom på tredjeplass i puljen etter seier 3-2 mot et kroatisk lag. De to andre lagkampene tapte vi knepent 2-3 mot lag fra Italia og Romania. Laget fra Romania vant senere hele klassen. Verdt å nevne var at vi hadde 2-1 og 9-7 i avgjørende doublekamp mot dem, men klarte ikke å slå den siste spikeren i kista.

For Daniel var nivået på lagspillet en skikkelig utfordring. Han spilte flere gode kamper og tok sett i alle kamper. Med litt mer stabilitet i spillet hadde det også blitt et par seire. Uansett veldig god læring! I double spilte han veldig bra sammen med Alexander.
Alexander spilte veldig bra gjennom hele lagspillet og var ubeseiret i sine kamper.

Single

I både single og lag var det kvalikk på fredagen. Hovedturneringen startet lørdag.
Som i lag var begge spillerne seedet direkte inn i hovedturneringen også i single. Her var det puljespill med 4 spillere der 2 gikk videre til sekstendelsfinale. Alexander vant sin pulje og Daniel gikk videre som toer. For Daniel ble det stopp i sekstendelsfinalen, mens Alexander spilte seg fram til kvartfinalen på overbevisende måte. Der ble det dessverre stopp med 0-3 mot en spiller han slo i lagspillet fra Kroatia. Motstanderen spilte klart bedre nå. Alexander ble nok litt tatt på senga og klarte aldri å komme opp på sitt beste nivå. 5.plass er uansett sterkt i denne sammenhengen. Samtidig viste Alexander i lagspillet at han hadde nivået til å kunne vinne klassen.

God erfaring

I årets utgave av Zagiping var det rekordlavt deltakerantall, kun 789:) I minikadettklassen var det godt over 100 deltakere:) Dette er en kjempegod turnering å spille. Det er et gigantisk arrangement og det er en nyttig erfaring å få spilt mot spillere fra de østeuropeiske landene. Samtidig er det et enormt liv i hallene og en intens varme. Dette er spilleforhold som ikke er uvanlig å oppleve for ekspempel på Ungdoms-EM. Dette er også noe spillere må lære seg å håndtere.Det er også veldig nyttig å spille et stevne der det er veldig mange spillere på hvert nivå. Det sikrer at det blir mange jevne kamper og spillerne får erfare viktigheten av å forberede seg til og gjennomføre hver eneste kamp.