5.plass til Borgar i double

5.plass til Borgar i double
26/02/2018 Eirik Ansnes

Fokus hadde med seks spillere i Safirs Internasjonale som gikk i slutten av forrige uke. Arrangementet er enormt stort og nivået er høyt. Det er i praksis tre turneringer i en turnering. World Junior Circuit går onsdag og torsdag. Fredag til søndag er det Safirs med GP-klasser. Samtidig arrangeres det også ITTF Cadet & Mini Cadet. Stevnet arrangeres på 33 bord fordelt på to haller, pluss at det er en egen innslagningshall. Deltakerne kommer fra alle verdens kontinenter og totalt var det med 470 deltakere fra 40 land.
Plasseringsmessig var det Borgar som stod for det største høydepunktet med en sterk 5.plass i double i World Junior Circuit sammen med Owen fra Irland.

World junior circuit

Borgar og Lisa representerte Norge. Borgar er nå førsteårs junior internasjonalt, mens Lisa er nest sisteårs junior.
Borgar vant sin pulje i single. I første runde i sluttspillet møtte han Bentancor fra Argentina som var seedet som nummer seks i turneringen. Det ble tap med to baller i avgjørende. Surt tap, spesielt med tanke på Borgar ledet 3-0 i sett.
Lisa spilte gode kamper mot tøff motstand, men måtte se seg slått i sine kamper i puljespillet.

Borgar spilte seg fram til kvartfinalen i double med Owen. Etter å ha vunnet tre harde kamper, ble det stopp i en jevn femsetter mot et Hennig/Meissner fra Tyskland. På veien slo de ut et sterkt spansk par blant annet. Guttene viste uansett at de allerede som førsteårs juniorer kan hevde seg i juniorklassen.

Safirs og ITTF Cadet & Mini cadet Open

I tillegg til Borgar og Lisa spilte Daniel, Jona, Felix og Khai.  I de øvrige klassene var det ikke så mange resultater å skrive hjem om i et tøft startfelt. I de klassene har spillerne våre også ett eller flere år igjen i klassen.
Lisa hadde en veldig sterk seier mot en damespiller fra Luxembourg. Jona vant en hard kamp mot en fra Finland i ITTF cadet-klassen. Ellers ble det en del tøffe kamper, mange av dem også med gode prestasjoner av våre spillere. Forhåpentligvis har spillerne tatt med seg inspirasjon og lærdom til å trene enda bedre i tiden framover.
Med god trening skal vi gjøre det bedre i neste års Safirs. Nivået er høyt, men ikke høyere enn at vi kan hevde oss i flere klasser.

Safirs2018_Jona