6 nasjoners i Köping

6 nasjoners i Köping
05/06/2015 Tom-Erik Haug

6 nasjoners turneringen er et samarbeid mellom Sverige, Nederland, England, Tyskland, Danmark og Frankrike. Denne kadett lag og single turneringen spilles hvert år i juni. I år deltar ikke England og Frankrike på grunn av mesterskap hjemme, og Norge fikk da muligheten igjen sammen med et lag fra Spårvägen/ Ängby.

Norge stiller med følgende spillere:
Jenter:
Sunniva Sjøholt, Volda og Ørsta BTK
Mina Molnes Driveklepp Volda og Ørsta BTK
Anne Sophie Kalvatn B-72
Lisa Lange Harestua IL

Lagleder er Marcus Gustafson.
Gutter:
Erik Eng Fokus BTK,
Borgar Haug Fokus BTK
 Sigurd Tjalveson Sørheim Volda og Ørsta BTK
Finn Vetvik Lia IL
Lagleder Gundars Rusis.
Spilleformen er lagspill, alle land mot alle, som spilles i form av 2 Davis Cup kamper der alle 10 kampene vil bli spilt ut. Det gjøres en første og en andre oppstilling der 1 og 2 møtes og 3 og 4 møtes i single. 2 doubler skal spilles. Så 4 singler og 1 double per “halv” lag kamp og deretter telles det totale resultatet.

Etter lagspill er det singler hvor hver spiller inngår i pulje med 5 andre spillere, en fra hver nasjon. De to beste fra hver pulje går til kvartsfinale, resten er ute av konkurransen.
 Denne konkurransen er svært viktig av flere årsaker. Det vil være en gyllen mulighet til å måle krefter mot de beste kadettene i de landene som deltar. Flere av disse vil delta i UEM i Bratislava i juli. NBTF vil også foreta valg av tredje guttekadett som sendes til UEM etter denne turneringen.
Ifjor fikk også Norge plass da Danmark trakk seg. Høydepunktene fra den turneringen var Rebekka Carlsens 3. plass i single og jentelaget som tok 3. plass i lag bak sterke nasjoner som Frankrike og Tyskland. De kom da foran Sverige, Nederland og England. Guttene slet litt mer, og fikk uavgjort mot Nederland og tap mot England, Sverige, Frankrike og Tyskland.
Guttene spilt følgende lagkamper:

Danmark 2-8

Her var det mange gode prestasjoner med mange fem settere. Borgar og Erik vant hver sin single kamp i avgjørende sett mott hhv Thor Christensen og Mikkel Emborg.

 

Tyskland 1-9

Her vant Borgar og Finn double 3-2.

 

Sverige 2 3-7

Finn og Borgar vant double 3-1, Erik og Finn vant hver sin single kamp. Erik slo Joel Myhr 3-0.

Nederland 2-8

Finn og Borgar vant double 3-2, Erik vant 3-2 over Lode Hulshof.

 

Sverige 0-10

Borgar tapte 11-4 i avgjørende mot Melker Nilsson.

 

B og F double mot DKE og S double mot DK

I single ble det igjen veldig tøff motstand. Ingen av våre gikk videre etter puljespill, men vi merket oss følgende høydepunkter:
Erik slo Joel Myhr (SWE) 3-1
Erik slo Thor Christensen (DEN) 3-2
Borgar slo Kirill Fadeev (GER) 3-2
Borgar slo Lode Hulshof (NED) 3-0
Kadettlaget med Gundars Rusis

Kadettlaget med Gundars Rusis