Alexander til semifinale i Safirs

Alexander til semifinale i Safirs
27/02/2017 Eirik Ansnes

På siste dag av Safirs Internasjonale spilte Alexander seg fram til semifinalen i gutter 13. Dette er en sterk prestasjon av Alexander i et startfelt fylt med spillere fra alle verdens kanter. På veien fram til semifinalen slo han spillere fra Sverige, Singapore, USA og Belgia før det ble stopp mot en sterk japaner i semifinalen. Japaneren vant senere klassen.

Safirs er 5-dagers turnering som samler mange hundre spillere fra hele verden. I år var 39 land representert. Turneringen består av både GP-klasser og ITTF-klasser. Nivået er naturligvis veldig høyt.

World Junior Circuit først

Det startet onsdag og torsdag med World Junior Circuit i regi ITTF. Der var Borgar med for oss. Han imponerte med å gå videre fra puljen sin som puljevinner. Verdt å nevne her er at Borgar slo en spiller fra Singapore, ranket nr 62 på juniorverdensrankingen. I sluttspillet ble det stopp mot en spiller fra Luxembourg.
Borgar er selv ranket nr 168 blant juniorene. Blant kadettene er han derimot ranket som nr 28 i verden og 15 i Europa for øyeblikket.

Eliteklasser på fredag

Fredagen var det Safirs eliteklasser for både damer og herrer. Her hadde vi med Anna, Marte, Borgar og Wenting.
Det ble et skuffende tap i åttendelsfinalen for Ma Wenting. Wenting var semiseedet og hadde helt klart høyere forventninger her.
Borgar gikk videre fra puljespillet. I første runde i sluttspillet ble det tap mot en Paul McBeath fra England.

Sterke prestasjoner i yngre klasser lørdag og søndag

Lørdag og søndag var det en blanding av ITTF-klasser og vanlige Safirs-klasser. ITTF cadet boys startet lørdag med puljespill og fortsatte søndagen med sluttspill. Vi hadde med Erik, Alexander, Mathias, Noah og Daniel i tillegg til Borgar som var seedet direkte til sluttspillet.
Alexander gikk videre fra puljespillet som nr to. I første sluttspillsrunde måtte han gi tapt for en deff fra Hong Kong etter en meget god kamp med 1-3.
Erik fikk en meget tøff pulje og gikk ikke videre, men Erik spilte gode kamper. I B-sluttspillet spilte han seg fram til kvartfinalen. Der ble det stopp mot en nederlender med 1-3.
Borgar vant sin første kamp i sluttspillet mot en russer med 3-1. Det var en tøff kamp, men Borgar dro den i land. I åttendelsfinalen stod Dorian Zheng, nr 8 i Europa fra Frankrike, på andre siden av bordet. Borgar ledet 2-1, men franskmannen ble for sterk utover kampen og snudde til 3-2. Zheng vant klassen etterpå. Borgar viser han henger med på høyt internasjonalt kadettnivå. Litt mer utvikling taktisk og mentalt så kan han vippe flere slike kamper i sin favør.

Borgar Haug

Søndag avsluttet Safirs med stevnets beste plassering for Fokus sin del med Alexander sin overbevisende 3.plass i gutter 13. Som allerede nevnt ryddet Alexander spillere fra forskjellige land av veien. Med 3.plass ble han den best plasserte skandinaviske spilleren i klassen. Fokus gratulerer!