Alexander vant det svenske GP-sluttspillet

Alexander vant det svenske GP-sluttspillet
11/04/2016 Eirik Ansnes

Alexander beviste i helgen at han tilhører den absolutte toppen i sin årgang i Sverige. I Grand-prix sluttspillet i helgen gikk han helt til topps og vant gutter 12 på en meget overbevisende måte. Borgar spilte seg til en sterk 4.plass i gutter 14.

Gutter 12

I forkant av stevnet var Alexander en av de absolutte favorittene til å vinne klassen. Det var en spiller en spiller i klassen han ikke har slått før, Joel Myhr. Han har vært en av  Alexander sine hovedkonkurrenter i sin årsklasse. To andre hovedkonkurrenter blant 03erne, Theo Abrahamsen og Karl Hast, stilte ikke opp i helgen. Alexander har slått disse også før, men de valgte å ikke stille opp i sin klasse. Bak disse var det flere spillere som var farlige, men som Alexander tidligere har hatt kontroll på.

I det første puljespillet med seks spillere vant Alexander fire kamper 3-0 og en kamp 3-1. Joel Myhr var en av spillerne som fikk unngjelde og merke at Alexander hadde skumle hensikter i helgen:) Etter puljespillet ble det en finalepulje med de to beste spillerne fra hver pulje. Den første kampen her mot Daniel Lindsø gikk til avgjørende sett for Alex, men seieren var aldri reelt truet da det ble 11-4 i avgjørende sett. De to siste kampene vant Alexander 3-0 og dermed var seieren sikret.

Alexander gjennomførte turneringen veldig godt og holdt stabilt høyt nivå stort sett hele tiden. Full fortjent seier og Alex viste i helgen at han har hatt god utvikling.

Gutter 14

Borgar hadde også vinnermuligheter i sin klasse, men her var det enda mer åpent i kampen om seieren. Sverige har to o2ere som er helt i Europatoppen, Martin Friis og Truls Møregård. De stilte ikke opp i klassen. Samtidig var Jonathan Thimon, sveriges beste 01er som Borgar har slått en gang før, ikke med. Ellers var de beste spillerne med i klassen.

I det første puljespillet var Borgar kompromissløs og vant tre kamper 3-0 og to kamper 3-1 og vant dermed puljen. Her slo han også Bob Klongspon Mattson som senere vant klassen. I første kamp i finalepuljen ble det dessverre tap mot nevnte Bob med 1-3. Borgar svingte litt mer i sitt spill pluss at Bob hevet seg fra puljespillet. Bruno Nettarp var neste motstander og her ledet Borgar 2-0, men måtte til slutt se seg slått med 2-3. Surt. I siste kamp ventet Peter Svenningsen, en spiller Borgar har møtt noen ganger nå uten å klare å få hull på byllen. Borgar ledet her også 2-1, men Peter snudde til 3-2.

4.plass altså for Borgar. Absolutt godkjent av Borgar som har et år igjen i klassen. Borgar ble høyest plasserte 13åring. Samtidig var det ikke mye som skulle til for å kunne vinne klassen. Det var mange gode kamper og god læring. Det er en hard turningsform og kravet til å nullstille mellom kampene er stort og også krevende. Borgar kjempet godt, men var litt for ustabil i det siste puljespillet til å klatre helt til topps denne gangen.

Vi gratulerer begge fyrene med helgens innsats!