Andreas, Borgar og Anna norgesmestere

Andreas, Borgar og Anna norgesmestere
05/03/2018 Eirik Ansnes

Senior NM er over og vi har tre nybakte norgesmestere. Andreas tok 2,5 gull i helgen. Borgar og Anna vant mix double sammen. Vi gratulerer!

I de offisielle NM-klassene tok vi til sammen 10 medaljer i helgen. Andreas vant både funskjonshemmede åpen og funksjonshemmede stående. I tillegg vant han funksjonshemmede double sammen med Thomas Sætre. Andreas viste overbevisende takter hele helgen. Etter ett års pause fra NM-spill viste Andreas at han fortsatt holder meget høyt nivå. Det var gøy å se Andreas i aksjon i fokusdrakten igjen.

Anna og Borgar overbeviste stort i mix double. Spesielt seieren i finalen mot Carlsen/Berner var veldig sterkt. Finalen så imidlertid lenge ut til å vippe feil, og tap i fjerde settet. Borgar og Anna tok virkelig jerngrep og snudde det settet. I avgjørende sett tok de kommandoen fra start og ledet fra start til mål. Ledelsen krympet noe utover settet, men til slutt ble det seier 11-8 og NM-gull var sikret.
Borgar og Anna_Norgesmestere-i-Mixed-double

Vi fikk to sølv også i helgen. I damer lag ble det tap for Marte og Anna mot toppseedede Gjelle/Carlsen. Marte imponerte med å slå Gjelle i åpningskampen med 3-1. Deretter tapte Anna mot Carlsen med to baller i avgjørende i en meget god kamp. Deretter ble det tap i de to neste kampene. Flere jevne sett, men til slutt ble B72-jentene for sterke. Anna og Marte viste at de fortsatt henger med i toppen av norsk damebordtennis selv om jobb og studier gjør at treningsmengden er ytterst begrenset. I år spilte Marte lagfinale i senior NM for 12.året på rad, og Anna sin 9. Imponerende tall av jentene. I år måtte de imidlertid nøye seg med sølvet.

Sølv ble det også i herrer single. Fra kvartfinalen og ut ble Borgar involvert i tre knallharde syvsettere på rad. I kvartfinalen måtte Jimmy Ojakangas trekke seg før syvende sett pga skade. I semifinalen stod selveste Geir Erlandsen på andre siden. Borgar vant den med 11-6 i avgjørende sett.
Finalen skulle etterhvert bli en usedvanlig spennende kamp. Eskil Lindholm så lenge ut til å kontrollere inn kampen om kongepokalen til 4-1. Borgar kjempet seg imidlertid tilbake og reddet to matchballer i femte sett og vant også det påfølgende settet. I avgjørende sett stakk imidlertid Eskil raskt i fra igjen og skaffet seg  10-7 ledelse og tre nye matchballer. Også her kom Borgar tilbake. Eskil hadde tre matchballer til etter det. Borgar skaffet seg to selv innimellom som ikke ble utnyttet. Til slutt klarte Eskil å dra det i land til 17-15.
Et stort grattis til Borgar for sølvet. Det er naturligvis surt å tape en finale, men prestasjonen er absolutt noe å være stolt av. Det kommer mange flere Senior NM 🙂
Vi gratulerer Eskil med kongepokalen.
Borgar senior NM 2018

Det ble også noen bronsemedaljer. Steffen tok tre av dem. Han tok bronse i både både åpen klasse og stående klasse for funskjonshemmede. I tillegg tok han og Fredrik bronse sammen i funksjonshemmede double.
I damer double ble det et knepent tap i semifinalen for Marte og Anna mot Skåttet/Obradovic. Marte og Anna hadde dem på gaffelen med 2-1 i sett et knepent tap med 12-10 fjerde. I avgjørende sett ble imidlertid Skåtte/Obradovic, som vant finalen etterpå, for sterke.

Vi gjorde oss aller høyeste grad også gjeldende i Herrer B. Bjarte ble nummer to, og Hågen ble nummer tre. Bjarte slo Hågen 3-2 i semifinalen. I finalen ble imidlertid Zsolt fra Ålesund for sterk for Bjarte og det ble tap 3-1.

Tre spillere fikk også utdelt NBTF sitt hederstegn på søndagens premieutdeling. Anna var blant de spillerne som nå har sanket nok poeng. Gratulerer!
ANna hederstegn

Til slutt takk til B-72 for et fantastisk NM-arrangement!