Besøk i Halmstad

Besøk i Halmstad
29/11/2018 Eirik Ansnes

Tirsdag og onsdag var undertegnede på besøk hos Borgar i Halmstad. Målet med turen var å få mer innblikk i hverdagen til Borgar, snakke med trenerne der og sammen med dem legge noen planer for resten av sesongen.

Jeg reiste sørover sammen med landslagstrener Maciej Pietkiewicz tirsdag morgen. På ettermiddagen hadde vi møte med hovedtrener der, Ulf “Tickan” Carlsson. Vi fikk høre mer om hvordan det går for Borgar i det daglige med tanke på både trening, skole og det sosiale. Utover dette ble det lagt noen planer for resten av sesongen.
Trenerne er godt fornøyd med han. Han har kommet godt inn i miljøet og tilpasset seg treningen. Borgar selv er strålende fornøyd.

På kvelden så vi på kampen mellom Halmstad og Søderhamn i pingisligaen. Kampen ble spilt i Halmstad Arena hvor bordtennishallen ligger. En hall på størrelse med Høyenhallen med rødt gulv og tribune kun for bordtennis. Gode fasaliteter med andre ord.
Borgar spiller på andrelaget i superettan, men var med som reserve og innslagningspartner denne kampen. Kampen ble spilt på to bord med en fin ramme og ca 100 tilskuere. Halmstad vant forøvrig kampen 4-1.

Onsdag morgen var det trening. Fredrik Håkansson, som er den andre treneren der, ledet passet. Det var fint å få sett Borgar i aksjon og samtidig få snakket litt med både Borgar og Håkansson. Håkansson er kontaktpersonen til bordtennisgymnaset som Borgar går på.

Mitt inntrykk er at treningsmiljøet er veldig godt og profesjonelt. Treningsgruppen består både av spillere rundt Borgar sitt nivå og bedre. Mathias Falck og Per Gerell er de beste i gruppen. Det finnes virkelig noen forbilder der både med tanke på nivå og profesjonalitet. Samtidig ser det ut som et godt sosialt miljø. Altså en veldig god miks synes jeg. Trenerne Tickan og Figge tar godt hånd om han.

Forholdene er altså veldig godt lagt til rette. Veien er lang og konkurransen i internasjonal bordtennis er knallhard. Borgar må naturligvis jobbe målrettet og tålmodig over flere sesonger, men jeg føler meg trygg på at mulighetene for å ta steget opp til å bli en internasjonal topp seniorspiller er gode i Halmstad.