Borgar, Steffen og Fredrik tok NM-gull

Borgar, Steffen og Fredrik tok NM-gull
13/02/2018 Eirik Ansnes

Under helgens NM for Eldre junior i Bergen ble tre fokusspillere norgesmestere. Steffen tok tre gull, Borgar tok to og Fredrik ett.  Totalt sett var det en god helg for Fokus. Det ble fem gull og flere medaljer i tillegg. Noen sure tap ble det. Med seier i de kampene kunne medaljestatistikken sett enda penere ut for oss, men totalt sett var det mye vi kan være fornøyd med.

Full pott for Steffen

Steffen fikk en dårlig start på helgen med tap i puljespillet i funksjonshemmede åpen mot Brage Titlestad. Etter dette viste Steffen derimot ingen nåde. Etter å ha gått videre som toer slo han Pablo Jacobsen i semifinalen og deretter klubbkompis Fredrik i finalen med 3-1. Dobbelt Fokus her altså. Fredrik slo Brage Titlestad i sine semifinale.

Rett etterpå var det double for funksjonshemmede. Steffen og Fredrik slo vant her begge sine kamper på en overbevisende måte. Steffen sikret seg dermed sitt andre NM-gull for dagen sammen med Fredrik.

På søndag gikk funksjonshemmede stående klasse. Steffen imponerte igjen med seier mot både Pablo, Fredrik og Brage. Helgens tredje gull var i boks. Veldig god prestasjon av Steffen. Fredrik ble nummer tre i denne klassen.

To gull til Borgar

På lørdag gikk doubleklassen. Borgar spilte denne gangen med Finn Vetvik fra Fornebu. Veien fram mot gullet bydde absolutt på flere utfordringer, men fyrene dro det i land. I semifinalen måtte de ut i avgjørende sett mot Meringdal/Selsvold. I finalen mot Berner/Gudmundsen ble det 3-1 i en tett kamp.

Borgar startet litt tregt på søndagen. I andre runde måtte han ut i avgjørende sett for å slå Henrik Bagner Nilsen. Etter det viste Borgar seg fra sin beste side. Fullt fokus,  mye bra spill og totalt 9-0 i sett fra kvarten og ut. Finn Vetvik, Adrian Wetzel og Marcus Wærstad ble slått i i kvart, semi og finale. Ikke værst av en 15-åring i U23:)

Flere medaljer til jentene

I jenteklassen ble det medaljer i alle klasser. Det er absolutt godkjent. I damer double ble det sølv til Anna og Kristin.  De slo ut det toppseedete paret Gjelle/Toftaker i semifinalen 3-2. I finalen ble det tap med to baller i avgjørende sett mot Skåttet/Sjøholt. Det var surt. Med det tapet litt på avstand må vi uansett si det var en god prestasjon av jentene.

I lag ble det bronse til Anna, Lisa og Kristin. Det ble tap mot Gjelle/Skåttet/Sjøholt med 0-3. Begge de to første singlene var jevne kamper. Lisa hadde Gjelle på gaffelen med 1-0 og 10-7. Gjelle klarte imidlertid å snu både andre sett og kampen til sin favør. Anna tapte sin kamp mot Skåttet i en jevn femsetter. Doublen etterpå med Anna og Kristin mot Gjelle/Sjøholt ble litt for tøff mot et sterkt doublepar og det ble tap 0-3.

Anna tok bronse også i single. I åttendelsfinalen mot Pirthsklalava og kvartfinalen mot Sjøholt gjorde Anna kort prosess med 3-0 i begge. I semifinalen ventet Ilka Doval. Ilka, som senere vant finalen også ganske komfortabelt, ble for sterk og slo Anna 3-0.

Oppsummering

Total medaljefangst ble 4,5 gull, 2 sølv og 3 bronse. Det er vi totalt sett fornøyd med.  Alle som var med nå gjorde en god innsats og det var mange gode prestasjoner.

Fokus gratulerer alle medaljevinnerne!