Seier til Borgar i Topp 8

Seier til Borgar i Topp 8
05/12/2016 Eirik Ansnes

Borgar overbeviste stort i helgens Topp 8 og gikk gjennom turneringen ubeseiret. Fram til siste runde hadde han vunnet alle kampene 3-0. I siste kamp var det ren finale. Alexander, som også var ubeseiret, stod på andre siden av bordet. Det måtte et avgjørende sett til for å kåre en vinner av kampen, og Topp 8. Borgar var sterkest i siste sett og dro i land seieren med 11-6. Fokus gratulerer!

Blandet drops totalt sett

Topp 8 forøvrig bestod av både oppturer og nedturer. Når de 8 beste fra Norgescupen i hver klasse samles blir det mange tette kamper. I noen av kampene klarte spillerne rett og slett ikke å komme opp mot sitt beste nivå. I en del andre tilfeller var det imidlertid gode prestasjoner. Evnen til å vippe jevne sett og kamper i vår favør var imidlertid ikke bra nok. Når nivået er jevnt blir mange sett avgjort med 2-3 poeng. I senior og eldre junior var det også sju-settere, noe som bare førte til enda flere nøkkelsituasjoner. Denne gangen var det litt for dårlig uttelling i disse situasjonene.

Topp 8 som turneringsform er krevende, men også god kamptrening for spillerne. Både fysisk og mentalt er det en kraftprøve, spesielt i klassene med sju-settere. Samtidig gjelder det være skjerpet taktisk hele veien siden stort sett alle kamper er mot jevn motstand. Uansett plassering fra helgen har alle spillerne mange nyttige erfaringer det gjelder å ta med seg til treningene framover!

Plasseringer til Fokusspillerne:

Gutter 15:
1. Borgar
2. Alexander
6. Erik

Jenter 15:
5. Silje

Funksjonshemmede:
4. Fredrik

Herrer eldre junior:
8. Christian

Damer eldre junior:
8. Tora

Herrer elite:
6. Chriss

Damer elite:
5. Anna
7. Kristin

Se fullstendig resultatliste her.