9 NM-gull til Borgar i år

9 NM-gull til Borgar i år
16/04/2018 Eirik Ansnes

Junior NM er over. For Fokus sin del gikk det bra. Spillerne innfridde forventningene pluss litt til. Etter helgen er det imidlertid en spiller som fortjener en ekstra hyllest. Med sine tre NM-gull i helgen sikret Borgar seg sitt niende NM-gull i samme sesong. 

Rekord?

Historikerne får eventuelt komme på banen, men undertegnede tror ingen har så mange gull samme sesong på herresiden som Borgar denne sesongen. De 9 gullene ble vunnet slik:

  • NM Yngre – single, double(med Alexander) og lag(med Alexander, Daniel og Noah)
  • NM Junior – single, double(med Alexander) og lag(med Alexander og Christian)
  • NM Eldre junior – single og double(med Finn Vetvik)
  • NM senior – mix double(med Anna)

Borgar har i tillegg tre sølv. To i mix double, og ikke minst et meget sterkt sølv i herrer senior single.

Verdt å merke seg er at alle double-gullene utenom ett er vunnet med Alexander. Borgar og Alexander har etterhvert vunnet mange gull sammen. De er nå henholdsvis 15 og 14 år gamle og har blant annet vunnet herrer junior double tre år på rad. Deres første doublegull sammen ble vunnet i herrer junior som 12- og 13-åringer.

Borgar jobber meget målbevisst med sin bordtennis og har en enorm vilje til å utvikle seg. At det kommer gode resultater underveis er moro. Oppturene skal nytes. Samtidig er det ikke lenge til nye utfordringer står for tur så det er overhodet ingen grunn til å hvile på laubærene.

Mange gode prestasjoner i helgen

Medaljefangsten fra junior NM har vi oppdatert på vår facebookside underveis i løpet av helgen. Sjekk der for bilder og resultater. For detaljert resultatservice, les her.

Total medaljefangst for Fokus ble 3 gull, 2 sølv og 2 bronse. Det var en medalje mer enn vi var seedet til.

Her er noen prestasjoner som er verdt å trekke fram etter helgen i tillegg til medaljene:

  • Daniel viste meget gode takter i singlespillet og slo blant annet Martin Steen og Mattis Neslund.
  • Vi hadde sju av våre ni spillere videre til sluttspillet i herrer junior single. Det var gøy å se Aaryan og Christian spille mye god bordtennis i helgen. Nå for tiden er de mest med i klubben som trenere, men viser at de kan spille på bra nivå fortsatt.
  • Blant jentene hadde vi alle våre tre spillere i kvartfinalen i single med Silje, Aurora og Lisa. Lisa var den med størst sjanse i utgangspunktet til å utfordre B72-jentene på pallen, men det ble tap 1-3 i kvarten mot Anne Sophie Kalvatn. Med god trening framover kan jentene absolutt ta steg og blande seg inn helt i toppen i årene som kommer.
  • Alexander og Silje imponerte i mix double. De var useedet og startet turneringen i innledende runde. De spilte seg hele veien til semifinalen der Vetvik/Skåttet, som etterpå slo Borgar og Lisa i finalen, ble for gode. På veien fram slo Alexander og Silje blant annet ut det semiseedede paret Sørheim/Kalvatn.