Eirik 40 år!

Eirik 40 år!
19/01/2021 Thor Arvid Dyrerud

Vår unge og spreke hovedtrener Eirik Ansnes fyller i dag 40 år, tro det eller ei. Eirik har vært i klubben siden 1997, og er i høy grad medvirkende til den utgaven av Fokus BTK som har utviklet seg på 2000-tallet. En mer dedikert mann skal du lete lenge etter, og et samstemt Fokus står i kø for å hylle vår mann på dagen!

Det er på dager som denne det smerter ekstra at vi ikke kan treffes, jausse og feire på skikkelig vis, blomster og gave i hallen el. som vi pleier, men det skal det bli ei råd med om ikke så altfor lenge. Nå får vi nøye oss med en hyllest her på hjemmesiden og på alle våre sosiale plattformer. Og kudos er på sin plass, det er det ingen tvil om. Dette er en fyr med mange gode egenskaper. Som nevnt har Eirik vært en hovedmann i byggingen av klubben gjennom snart tjue år nå, og han innehar et sett av unike egenskaper som har gjort dette mulig. Mange ting kan sies om Eirik, men for å legge vekt på to hovedpunkter:

Eirik kombinerer spisskompetanse på det bordtennisfaglige (nerd) med en bred omgjengelighet (sosial) som er sjelden i så store og likeverdige doser. For å spissformulere: Eirik kan i det ene øyeblikket stå alene i timevis for å sette en obskur verdensrekord i å trikse ball på kanten av racketskjeftet, for i det neste å være fulltidsonkel, bussjåfør, trener og kompis for en hel busslast med smurfer på vei til Sverige.

Fra leik på Fokusleir …

… til engasjert trener i hagen

 

 

 

 

 

 

 

Eirik har også lang erfaring som spiller i forkant av trenergjerningen: proffkarriere i Hertha Berlin og Sontheim i Tyskland, og senere i Halmstad, Sverige – der Fokus i dag har veldig gode kontakter. Som Fokusspiller tok Eirik 10 NM-titler, derav et gull i singel som junior (1999) og to på rad som eldre junior (2001 og 2002). Eirik var også i flere år landslagsspiller, blant annet under trener Baolin Huang.

Trenerkarrieren tok gradvis form fra omkring midten av 2000-tallet, som trener på NTG og landslagstrener kadett. Eirik har over tid bygget seg opp som – i våre øyne – landets absolutt beste trener, med en unik forståelse av kompleksiteten i vår idrett, både teknisk, fysisk og på det mentale planet. Han har blant annet topptrenerutdanning fra NIH, og nå senest en unik utdannelse gjennom sin bachelor på coach-spiller relasjon fra Universitetet i Split. Hans bedrifter som trener i Fokus er enorme, og for mange til å gå detaljert inn på her, det er bare å ta en kikk på 2010-tavla i hallen!

Til dette kommer at Eirik er et sosialt lim i klubben, som fungerer like godt sammen med de nevnte smurfer som med gamle køllesvingere på 60 år og mer. Denne evnen har stor verdi for klubben som helhet, da det skaper sammenheng og samhold mellom generasjoner. Eirik går med samme alvor inn som trener på bordtennisskolen og elitepartiet som på voksenpartiet. Dette gjør han i første rekke fordi han er lidenskapelig interessert i vår idrett, men også fordi han har en grunnleggende forståelse av hvordan klubben vår er skrudd sammen, og verdien av at vi står mange sammen og lærer av hverandre.

Mye mer kan sies om denne totalt jaussete fyren, men vi skal i denne omgang la det bli med dette:

Et tre ganger rungende JAUSS for Eirik 40 år, må han lenge leve og bli gammel klubben, og måtte trikserekorden hans bli stående til evig tid – la oss like og dele til nettet bryter sammen!

 

© Jauss Publishing AS