Eskil spiller Pingisliga-kval i helgen

Eskil spiller Pingisliga-kval i helgen
17/04/2015 Erik Lindholm

Mens de andre reiser til Topp8 i helgen så reiser Eskil til Sverige.
Eskil sitt lag i Sverige, Munkedal, ble nr 2 i Superettan i Sverige denne sesongen. De spiller da kvalifikasjon om opprykk til høyeste nivå i Sverige, Pingisligaen, denne helgen.

Superettan i Sverige holder litt høyere nivå enn norsk eliteserie. Pingisligaen holder langt høyere nivå enn norsk eliteserie.

Munkedal møter da Warta og Kävlinge for å sloss om 1 ledig plass. De 2 andre lagene har spilt i Pingisligaen denne sesongen.
Munkedal har litt rykte på seg om å toppe Superettan flere år på rad for egentlig å ikke ønske å spille i Pingisligaen sesongen deretter. Ryktene sier derfor at de ikke henter inn sine superspillere fra Thailand (Padasak Taniviriyavechakul) og Ungarn (Jakub Kleprlik) denne gang…for å slippe opprykk. Vi får se hvilke spillere de stiller med ……..

Kävlinge stiller mest sannsynlig med: An Shu, Magnus Molin og enda en kineser Wang Zhi Xu
Warta stiller mest sannsynlig med: Simon Söderlund, Magnus Månsson og Chang Hong Jiang

Dette er klassespillere hvor de fleste har besøkt Norge enten via eliteseriespill eller Modum Open. Ingen av disse har plusskvote i Pingisligaen denne sesongen, noe som viser nivået på denne serien. Eneste unntak er Wang Zhi Xu som har 16-8 i matchkvote.