Et år uten Fokushallen

Et år uten Fokushallen
13/03/2021 Thor Arvid Dyrerud

Det er nå ett år siden Fokushallen ble stengt første gang. Det er så lenge at det for alvor begynner å gripe inn i våre livTil neste år er det 60 år siden Fokus ble etablert på Bekkelaget, i 1962, og det er godt å tenke på at vi har litt fartstid å tære på, en sosial kapital som er vel så viktig som noen koronapakke kan være i denne situasjonen. 

Litt syting må til aller først: Med den siste nedstengningen er vi tilbake til der vi var i november og desember, med barn og ungdom også utestengt. Det forbundet har definert som «toppidrett» får holde på, og det er positivt at noen kan trene, men for Fokus, som er en stor klubb, er dette også en særdeles krevende situasjon, da det skaper en splittelse i ungdomsmiljøet vårt som er veldig ugunstig. Dette letnet i februar, men nå er vi altså tilbake i denne situasjonen igjen. 

Det øverste bildet i denne posten er et oppløftende skue, men også et usannsynlig scenario slik den siste tiden har fortont seg. I lang tid nå har treningene bestått av et sterkt nedskalert opplegg, delt opp i kohorter, der spillere og trenere fra de ulike gruppene aldri ser hverandre. Inn- og ut-prosedyrer, håndvask, passe på avstand … med andre ord et regime dere Eirik og trenerne opererer i ensomhet, og der mye av tiden går med på smitteverntiltak og en slags voktergjerning.

Voksenpartiet er den gruppa som har vært borte lengst, og dette er ikke bra for oss. «Best i alle årganger» står det på 2010-tavla som vi avduket i fjor, og dette er helt sentralt for klubben. Uten voksenpartiet er vi en halv klubb. For miljøet vårt er dette veldig utfordrende. Ordet «best» i overskriften på tavla handler ikke bare om resultater, det handler om samhold, læring og utvikling på tvers av aldersgrupperom den sosiale dynamikken som gjør at klubben er et sterkt og levende fellesskap.

Best i alle årganger!

Ok, sutring unnagjortVåren er i anmarsj, og det blir lysere for hver dag som gårVi håper å få i gang ungdommene og barna ikke så lenge etter påske, og med litt flyt i vaksineprogrammet er det ikke utenkelig at vi voksne kan treffes igjen i hallen en gang i mai. Dette vet vi ikke, men det ser uansett ikke så mørkt ut framover som det gjorde i november. For ytterligere å heve stemningen har vi noen tiltak vi vil gjøre mot de ulike gruppene våre. Noe av dette er nevnt i julebrevet, men gode nyheter kan ikke gjentas for ofte. 

Ungdom 

  • Det er nå lagt konkrete planer for flere treff i utendørs med den gruppa som ikke kan være i hallen, til felles jaussing og fysisk aktivitet. Info om dette kommer fra Eirik. 
  • Lavere egenandeler på NM Yngre i mai 2021. Vi ønsker å få med oss en stor tropp til Trondheim – et høydepunkt for yngre spillere både sportslig og sosialt. 
  • Vi planlegger busstur så snart det blir mulig. Vi kommer til å støtte også her mye mer enn vi vanligvis gjør for å få ned egenandelen, og få med flest mulig. 

Voksen 

  • Så snart været tillater det vil vi arrangere en utebordsturnering for hele voksenpartiet. Vi bærer ut et bord eller to og lager en cup tilpasset forholdene. Dette først og fremst for å kunne treffes og ha det gøy sammen. Pølsegrilling. Følg med, info kommer. 
  • Når Marcus Sjøberg kan komme på besøk i forbindelse med vårt Japsko-samarbeid, vil vi arrangere ekstra trening med ham for voksenpartiet. 

Til vi ses igjen: Hold dere friske, hold humøret oppe, og ikke minst, hold beina i gang! Jeg gleder meg enormt til å se alle igjen om ikke så lenge, og jeg gleder meg til at vi skal bli en fullverdig utgave av oss selv igjen!

© Jauss Publishing AS