Fantastisk Junior NM

Fantastisk Junior NM
23/02/2016 Eirik Ansnes

NM for junior og eldre junior er vel overstått og vi kan se tilbake på en fantastisk helg! Med 5 gull kommer vi hjem med flere NM-gull enn vi kunne forvente.  Samtidig presterer stort sett hele troppen veldig godt. Noen hever seg til og med til et nytt nivå i et av årets viktigste stevner. Det gleder et trenerhjerte!

Vi gratulerer våre nybakte norgesmestere:

  • Eskil i herrer eldre junior single
  • Borgar i herrer junior single
  • Anna og Kristin i  damer eldre junior double
  • Eskil og Marcus i herrer eldre junior double
  • Borgar og Alexander i herrer junior double
eldre junior pallen eskil marcus espen

Slik liker vi pallen:)

nm gull anna og kristin

Gruppeklem med coachen etter finalen i damer eldre junior double

marcus og eskil nmgull

Innøvd trekk fra Marcus og Eskil etter at NM-gullet var sikret:)

borgar alex nm gull

Fyrene gleder seg sammen med tribunematen etter gullet i junior double

 

Både favoritter som innfridde og positive overraskelser

Eskil var toppseedet i herrer eldre junior og innfridde dermed favorittstempelet. Her ble det intet mindre enn trippelseier til Fokus med sølv til Marcus og bronse til Espen. Det ble en meget spennende finale som til slutt Eskil dro i land med 11-8 i avgjørende sett.

Eskil og Marcus var toppseedet i herrer eldre junior double. De løste kombinasjonen med off og deff sammen på en veldig god måte. I finalen ble det seier  3-0 mot Sandberg og Jørgensen fra Eiker. Espen spilte double med Meringdal og fikk bronse.

I damer eldre junior var Anna og Kristin andreseedet. De overbeviste stort med å ta gullet fra toppseedede Carlsen/Nilsen som har vært vanskelig å ha med å gjøre i double de siste sesongene. 3-0 i finalen her var imponerende!

I herrer junior double var Borgar og Alexander semiseedet. De leverte stabilt godt hele veien og tapte kun et sett totalt. I finalen slo de Gudmundsen/Nilsen 3-1. Gull i herrer junior double av en 12-åring og en 13-åring er det bare å ta av seg hatten for!

Gullet i herrer junior single til Borgar var helgens største overraskelse. Undertegnede kjenner ikke historiebøkene godt nok, men å vinne herrer junior single som 13 åring tviler jeg på har skjedd før. Borgar var kvartseedet i klassen. I semifinalen slo han Meinseth 3-2  før han detonerte helgens bombe med å slå Meringdal i finalen med 3-0! En kjempeprestasjon av Borgar!

I herrer lag ble det sølv til Alexander, Borgar, Erik og Hågen. B-72 var foråndsfavoritter, men vi presset dem helt til døra med vårt unge lag i finalen. Alexander imponerte med å slå Gudmundsen. Mot Wetzel var det nærme i begge kampene,  men både Borgar og Alexander måtte gi tapt i hver sin knallharde femsetter. God prestasjon av hele laget, vi snuste litt på gullet, men det ble sølv som vi var seedet til.

Anna fikk bronse i damer eldre junior single. Anna tapte ingen sett fram til semifinalen, men der måtte hun gi tapt med 3-0 mot Carlsen.

Til sammen ble det 5 gull, 2 sølv og 2,5 bronse. På guttesiden tok vi 4 av 5 mulige gull denne gangen. Vi er naturligvis veldig godt fornøyde med helgens medaljefangst.

Utover medaljene var det mye annet å glede seg over i helgen også.

  • Alle spillerne gikk videre fra puljespillet i single begge dagene
  • Erik slo Gard Egenberg
  • Aaryan slo Ole Jørgen Pedersen og Fredrik Langen
  • Alexander slo Even Horvli
  • Mathias og Erik slo Langsholt og Babsvik i double

Til slutt vil jeg gi skryt til Bodø BTK for et meget godt gjennomført arrangement! NM er årets høydepunkt og da skal det være en god ramme rundt mesterskapet. Det var det virkelig i helgen!