Ferietid og trening

Ferietid og trening
02/12/2015 Eirik Ansnes

Er du nyskjerrig på å finne ut hvor god du kan bli i bordtennis?  Har du ambisjoner som handler om NM-medaljer og internasjonale resultater? Hvis ja, så er egentrening en helt avgjørende faktor! Juleferien nærmer seg nå. Det vil si snart høytid. For trening. Og ikke minst, egentrening:)

Utnytt tiden i ferien

Timeplan for juleferien kommer i løpet av nærmeste framtid. Det blir mye organisert trening, men vi kommer ikke til å tilby det hver dag. Det vil si at hvis hvis svaret er ja, på ett eller begge spørsmålene i første avsnitt,  så må hver enkelt ta en del ansvar for sin trening i ferien. Vi har feriesamlinger i flere av skoleferiene, men ikke i juleferien. Da er det fort gjort at fridagene flyr av sted og at det blir i overkant mange dager uten trening hvis du ikke er på hugget. Derfor vil jeg anbefale alle om å følge med på hjemmesiden for treningstidene i juleferien og få med deg flest mulig av dem. Samtidig gjelder det å avtale trening med hverandre.

I ferier kan det noen ganger være umulig å få trent bordtennis pga reising. Da har du alltids mulighet til å trene fysisk. Dette er kanskje ikke like gøy som bordtennis, men igjen tilbake til spørsmålene i første avsnitt. Er svaret ja, en eller begge gangene, så gjelder det å rive seg løs fra sofaen og få gjort det beste ut av situasjonen.

For spillere som reiser og trener mye i sesongen er det absolutt riktig å legge inn litt hvile og/eller gjøre mer alternativ trening i ferier. For de aller fleste handler det imidlertid om å benytte ferietid til å få trent godt, og samtidig øve seg på å ta ansvar for egen trening.

Ferier og frihelger blir mange dager i løpet av året. Mandag til fredag i vanlige uker er det mange som trener mye. Det er i fridagene du har mulighet til å gjøre mer enn mange av konkurrentene dine!

Egentrening må til, og har flere fordeler

Egentrening gir også noen muligheter som det gjelder å benytte seg av. Du får trent på akkurat det du selv ønsker! Om du bare vil leke med ballen, spille polish game eller spille kamper så er det uansett positivt! Du trener på det du selv vil og har det sannsynligvis gøy med kompiser.  Gjennom lek med ballen får du også trent flere av de ferdighetene som gjør at alt det du lærer i organisert trening blir enda mer funksjonelt i kamp. Tilpasning av slagene, evne til å løse vanskelige situasjoner,  skruforståelse, kreativitet og god gammeldags kjensla for å nevne noe, er avgjørende ferdigheter for å kunne bli en god bordtennisspiller. Du får trent en del på dette i organisert trening også, men egentrening og lek med ballen må til for å få trent nok på det.

Det er naturligvis bra å kjøre egentrening med standardøvelser med fotarbeid, vekslinger og serve-retur, men jeg vil anbefale alle å ha med en god del lek med ballen.

eskil_arets_spiller_2006_2007

Eskil har tilbrakt utallige timer i Fokushallen utenom organisert trening. Og ganske riktig, Eskil kan krydre ved bordet:)

Hvis du vil ha litt inspirasjon før juletreningen så ta en kikk her. Denne karen er sikkert brukbar i polish game:)