Fokus 8 styrer stor tid!

Fokus 8 styrer stor tid!
03/11/2015 Thor Arvid Dyrerud

Å spille i serien for et Fokus-lag er en stor ting. Denne sesongen har vi meldt på et barnelag i 5. divisjon, og første oppsamlingsrunde ble nylig avviklet på Larkollen. Det ble en flott helg for både barna og lagleder!

Tanken med dette laget er at helt unge spillere skal få matcherfaring i seriespill for Fokus, bygge lagfølelse og konkurrere på et nivå der alle kan vinne eller spille jevne kamper. Å vinne en bordtenniskamp er aldri enkelt, og den første erfaringen med Fokus-skjorta på brystet, alene der ute i hagen med laget som tilskuere på benken, den er utrolig flott, men den kan også være krevende og litt skummel. Oppgaven vår er å gjøre dette til erfaringer av mestring, samhold og moro!

Lørdag stilte vi med et lag bestående av Martin Brattvåg Dahl (11), Jakob Lundby (13) og Jona Lam (11). Martin viste allerede dag én at han har rukket å bli en habil spiller, og han er også oppsiktsvekkende stabil – kan like gjerne først som sist røpe at Martin tok alle sine kamper begge dager (15 matcher på rad), og er dermed ubeseiret i norsk divisjonsspill!

Ingen av spillerne har spilt serie før, og Jakob og Jona har mindre fartstid enn Martin ved bordet. Til tross for dette: Jakob hadde en fantastisk stigning gjennom helgen, først stang ut i noen jevne kamper på lørdag. Søndag stilte han til ny dyst, og vant nå flere kamper, også jevne 5-settere, noe som er en veldig viktig erfaring å ta med seg. Jakob har mye bra på gang, forehand loop begynner å bli sikker, et våpen han utover i helgen våget å stole på og som ga mange poeng.

Jona spiller på BT-skolen og er den ferskeste på laget. Hans innsats på lørdag var formidabel, han måtte finne seg i å være underdog i de fleste kamper, men ga aldri opp og mistet aldri humøret. Han spilte også jevnt med spillere som i utgangspunktet er mye bedre, noe som er en bragd i denne situasjonen. Denne innstillingen er utrolig bra, og kombinert med en flott bevegelighet kommer Jona garantert til å bli en spiller å regne med!

Fokus 8_2

Liam, Martin og Jakob

Søndag fikk vi forsterkninger av Liam Moqvist (14), noe som resulterte i tre strake seire over B-72, Fornebu og Sarpsborg. Liam er i ferd med å utvikle veldig fin teknikk både i FH og BH, med skikkelig skrutreff, noe som i 5. divisjon rett som det er resulterer i blokk ut av hagen. Veldig bra spill av Liam, som sammen med Martin og Jakob presenterte Fokus som en medaljekandidat i vår divisjon.

Erfaringene fra helgen var med andre ord veldig positive, utrolig hyggelig å reise på tur med gutta, og det er ingen tvil om at lagspill er byggende for moral og innsats, og dermed også kvaliteten ved bordet på sikt, det er jeg ganske sikker på. Husk hva Mikael Appelgren sier i Bragden, om Sveriges VM-seire i 1989: – Det aller kuleste er å vinne sammen!

Jakob og presidenten

Jakob i kamp mot Presidenten og hans menn

NB. Første kamp på lørdag møtte vi Presidentens menn (Fokus 7), med utgangspunkt i Voksenpartiet. Dette laget består av Mahta (vår forbundsdommer), Maricel (lagets ferskeste Fokusmedlem, fra Filipinene), Bendik (snart Norges yngste utdannede komponist) og Alf-Henning (snart pappa for andre gang). Jeg skulle ønske jeg kunne skrive at vi knuste dem, det gjorde vi ikke … men de ligger tynt an i returoppgjøret!