Fokus 9. Gutta fra Ekeberg!

Fokus 9. Gutta fra Ekeberg!
26/10/2016 Thor Arvid Dyrerud

Første lagkamp med Fokus-trøya på er spilt for våre ferske aspiranter. Ekeberg-gutta er en godt sammenskrudd gjeng med klassekamerater som i grunnen bare ønsker å spille bordtennis hele tiden. De var dermed ikke vanskelige å motivere for seriespill. Perfekt utgangspunkt på alle måter!

Vi har sett det gjennom mange år, at de som kommer til hallen som en vennegjeng stiller mye sterkere, både når det gjelder utvikling og med tanke på å bli værende i klubben. Det sosiale bindemiddelet er viktig, foruten den effekten det har å trekke hverandre videre i utviklingen – klarer han så klarer da sannelig også jeg!

Dette er også en viktig faktor når man for første gang skal spille en lagkamp, det er litt mindre skummelt når man er sammen og stoler på hverandre. Det var veldig tydelig i Bjølsenhallen sist fredag, der vi troppet opp smellferske til første serierunde. Gutta gikk til oppgaven tilsynelatende uten noen form for frykt, og gjorde også en veldig bra figur mot B-72 8.

Utgangspunktet for denne satsingen på aspiranter er å introdusere unge spillere for seriespill og bygge lagfølelse. Det tar tid å lære seg å konkurrere, og det å lage gode rammer omkring de første erfaringene i bordtennishagen er viktig. Jeg ble som lagleder imponert over hvor bra gutta løste oppgavene. Vi spilte en helt jevn kamp mot B-72 (5-5), alle spilte stort sett helt jevne kamper der det kunne bikket begge veier, noe som er helt ideelt.

Laget på fredag besto av Isak Tynes Johansen, Brage Andersen Rognlien og Bjørn Skrede. All tre er i ferd med å bli bordtennisspillere (i motsetning til ordinære ‘køllesvingere’), og det skal bli fantastisk moro å følge disse gutta videre. Med på laget er også Noah Storvik fra samme gjengen. Vi bytter på gjennom sesongen, og muligens supplerer vi med et par aspiranter til etter jul.

Neste serierunde finner sted på Fornebu den 12. november.

Jauss