Fokus Fremtidsgruppe !

Fokus Fremtidsgruppe !
29/11/2015 Jan Bergersen

Har du hørt om Fokus sin Fremtidsgruppe? Det er nok flere som lurer på om dette er noe fjollete greier som jobber med å spå hva fremtiden vil bringe! Det går vel nesten ikke an å være lenger fra sannheten! Gruppa ble etablert for 3 år siden etter at klubben hadde glemt og jobbe med ettervekst, og ha Fokus på dette.

Etter noen dagers møter mellom Jan Bergersen, Gard Hongslo og Eirik Ansnes så var vi klare for igjen å gjøre et forsøk på å fylle Fokushallen med barn og unge, og samtidig klare å gi et tilbud til de som også ønsker noe mer. For å få til dette, så holder det ikke å ansette en ungdom med lite erfaring til å ta seg av dette. Vi visste at vi måtte finne klubbens beste trenere og ledere til å jobbe med dette, jobben er vanskelig og tidkrevende, og du må ha de egenskapene som behøves.

Av gammel oppskrift så valgte vi å lage en gruppe med erfaring, men også ungdommelig pågangsmot og ideer. Vi visste at vi måtte treffes ofte for å få ting gjort og kunne overføre kunnskap til hverandre. Komplementære egenskaper var nøkkelordet vi jobbet etter. Folk med forskjellig kompetanse som skulle utfylle hverandre. Vi ville ha med de som hadde Fokus i sitt bankende hjerte, og visste hvordan vi jobbet for at alle skal bli sett og kunne ha sitt ukentlige høydepunkt hos oss. Trening av unge, pedagogiske evner, gode til å inkludere foreldre, gruppedynamikk og kunnskap i hvordan få spillere fort opp og frem. Vi visste at med god jobbing ville vi klare å rekruttere, men den tøffe jobben er alltid å beholde spillerne, vi må være inkluderende og gode, se alle, og gi dem utfordringer og mestring på sitt nivå.

Jan, Gard og Eirik fikk med seg Grete Folkeson en god inspirator med mange år i Fokus, ansvarlig for brosjyrer, kontakt med styret og kvalitetssikrer av det sosiale arbeidet. Cristin Hoel en med fantastisk arbeidskapasitet og forfatter av all kommunikasjon utad og bindeledd mot foreldre. Marte Grutle Aasebø landslagspilleren med et uvanlig godt håndlag med barn og trening av disse. Ansvarlig for jenter, og treninger på bordtennisskolen. Hennes jobberfaring fra SFO var også et stort pluss. Steffen Bjørhusdal en herlig fyr som vi visste ville bli en fantastisk trener med sin nysgjerrige innstilling og gode ideer. Arbeidserfaring fra barnehage gjorde at han hadde  erfaring med barn også. Silje Tollerud var på slutten av sin aktive karriere, men vi ønsket å ha henne med videre i klubben. Gjorde mange viktige jobber det første året og var trener på BT skolen, hun har vokst seg til å bli en av gruppas hardest arbeidende.

Vi møttes hver 2. uke i damegarderoben på sen kveldstid, et slitent lokale som vi ikke ønsket å være lenge i sent på kvelden, så møtene ble gjennomført av Gard med jernhånd og myk motivasjon. Alle oppgaver fikk sitt ansvrlige navn, og internjustisen gjorde sitt til at alle disse ble gjennomført og gjennomgått på neste møte.

Treningene ble gjennomført av 4 trenere hver gang og tilsammen bidro Jan, Eirik, Steffen, Marte, Silje, Caroline og Filip på de to ukentlige treningene vi hadde på Bordtennisskolen. Treningene hadde fokus på glede, mestring og utvikling. Mye leker og tilvenningsøvelser og mye kinatrening for å hurtig utvikle teknikk og bevegelser. Trenerne byttet på oppgavene for at alle skulle være delaktig og lære og utvikle hverandres oppgaver. God foreldrekontakt var noe vi forsøkte på, og skulle være bevisste på.

En gjennomtenkt konkurranseplan med riktig progresjon ble planlagt og gjennomført med bl.a Drive-In, regionscup, NM, Liseberg, klubbmesterskap og Fokus sommerleir.

Etter en måned var hallen full av aktivitet igjen og våren 2013 hadde vi flere dager med over 100 barn i hallen med organisert trening, og vi stilte en solid tropp i NM for yngre på Oppegård.

Dette gikk ikke av seg selv, disse 10 personene samt styret, og foreldre gjorde dette til en av de mest morsomme og givende sesonger i min tid i Fokus. Dette viser også at det går an å få barn og unge til å spille bordtennis hvis man har et godt produkt.

I tiden etter har det vært uskiftninger i gruppa og Eirik Ansnes har tatt større og større ansvar som daglig leder og trener i klubben, bevisst nok er det ikke han som er leder av gruppa, men det har vært Grete, Gard og Silje som har byttet på dette. Stine Folkeson, Kristoffer Hellerud, Aleksander Hoel, Jørgen Johansen og Cathrine Klerck Fransson har også gjort solid innsats i gruppa.Gard_600Jan_600Eirik_portrett_600