Fokusspillere på svenske serielag

Fokusspillere på svenske serielag
03/11/2015 Marte Grutle Aasebø

Sverige har et større og sterkere seriesystem enn Norge. Det er flere spillere og bedre konkurranse. Flere av våre beste spillere velger derfor å spille for et serielag i Sverige i tillegg til konkurranser med Fokus og landslagsoppdrag. I år har vi seks seniorspillere som spiller serie på svenske lag, Anna, Marte, Kristin, Eskil, Marco og Espen. I denne artikkelen kan du lese om hvorfor spillerne velger å spille serie i Sverige, og om hvordan de og lagene deres ligger an så langt i sesongen.

Damelaget2015

Anna, Kristin og Marte spiller i eliteserien i Sverige!

Eliteserien for damer er delt opp i to serier, nord og sør , og etter jul slås de sammen slik at de fire beste lagene fra hver serie spiller eliteserien A og resten spiller eliteserien B. Anna, Kristin og Marte Spiller eliteserien i år.

 

 

 

 

Kristin spiller i eliteserien nord. Hennes lag, Arvika, rykket opp fra 1. Divisjon til eliteserien i fjor. Kristin har møtt hard motstand foreløpig og har 0-4 i kvote. Dette sier Kristin selv om å spille eliteserie i Sverige.

“Jeg har valgt å spille serie i Sverige for å få matchtrening. Serien har et høyt nivå, og jeg får mange kamper mot jenter med forskjellige spillestiler. Målet mitt denne sesongen er å vinne et par kamper. Det er min første sesong i eliteserien og jeg vet at nivået er høyt, men jeg vet også at jeg har god sjans til å vinne flere kamper. Målsetningen til laget er å holde seg i eliteserien, men vi vet at det også kan bli tøft, da vi er et veldig ungt lag.”

Anna spiller for Kättilsmåla i eliteserien damer sør, Marte er reserve på dette laget. Anna har spilt alle kampene første halvdel av serien og har kvoten 3-4, laget ligger foreløpig på 5. Plass. Marte har ikke spilt så langt, men skal spille noen kamper i desember. Dette sier Anna om å spille svensk eliteserie:

“Jeg spiller eliteserie i Sverige fordi det er en serie med veldig mange gode damespillere, så jeg får veldig bra matchtrening. Målet mitt denne sesongen er å få en ganske jevn matchkvote, og målet til laget er først og fremst å holde oss i eliteserien og kanskje kunne være med å kjempe om sluttspill”

Marco bor og trener i Falkenberg og han spiller i år for Falkenberg B i divisjon 1. Det er den tredje høyeste serien for herrer. Hans lag ligger på en foreløpig 5. Plass og Marco selv har 3-3 i kvote. Dette sier Marco om å spille serie i Sverige:

Marco_portrett_600

“Grunnen til at jeg velger å spille i Sverige er for å få mest mulig matchtrening. Det er et mye jevnere nivå enn i Norge og du blir utfordret på et helt annet sett enn du ville gjort i Norge, fordi du møter nye spillere på et jevnt nivå. Målsettingen min er selvfølgelig å gå så mye pluss som jeg kan i serien, men også og få mest mulig utbytte av matchene der, og forsøke å utvikle meg i kamp gjennom disse matchene. Serien i Sverige har ikke den høyeste prioriteringen fra min side, men matchtreningen der er veldig viktig. Lagets målsetting består vel egentlig av å holde plassen og at spillerne i laget skal gjøre best mulig fra seg. Vi er et ungt lag bestående av spillere fra 98-95 årgangen, så utviklingsfokuset er nok det viktigste for laget.”

Eskil spiller serie for Munkedal i den nest høyeste herreserien, superettan. Eskil har ikke spilt så mye sålangt i sesongen og har 1-1 i kvote, og laget ligger på femteplass. Dette sier Eskil selv om å spille i Sverige:

Eskil_1“Jeg spiller for munkedal bordtennisklubb som de siste årene har spilt i superettan. I fjor var min første sesong for klubben og vi vant hele serien med minst mulig margin. Vi tapte senere begge kvalifiseringskampene til pingisligaen. Målet i år er å klare å gjenta fjorårets seier i en superjevn serie. På munkedal spiller Erik Åhman, Jimmy Ojakangas, Peter Hedram, og Padasak fra Thailand. Målet i år er å trone øverst i serien selv om vi ligger på en 5 plass etter 4 kamper. Jeg har bare spilt en lagkamp fordi jeg har hatt vondt i foten og har 1-1 i kampkvote. Nå begynner jeg å få ordning på foten så det skal bli kult å komme igang med seriespill og turneringer”

Espen har trappet ned bordtennissatsningen sin denne sesongen, men synes likevel det er fint å kombinere med spill i den svenske serien. Han spiller i divisjon 2 for laget Dalen. Espen er foreløpig seriens beste spiller med 10-0 i kvote og laget ligger på 1. Plass. Espen har også fortalt om hvordan han synes det er å spille i Sverige:

”Jeg spiller Seriespill i Sverige fordi jeg synes det er en fin måte å tjene litt ekstra penger på. Jeg har egentlig ikke satt meg noen spesiell målsetning, men jeg er ubeseiret så langt så målet må være å forsøke å la det forbli sånn! Med Johan og meg er vi kanskje seriens beste lEspen_1ag, men vi kan ikke være med på alle sammendrag og det blir derfor tøff å vinne, tipper at en 2-3 plass er realistisk.”

 

Fokusredaksjonen følger med på alle våre spillere i utlandet, og vil prøve å komme med jevnlige rapporter om seriespillet. For detaljerte resultater fra serien i Sverige kan du trykke her.