Gamle hunder nye triks?

Gamle hunder nye triks?
13/06/2015 Thor Arvid Dyrerud

Torsdag 11.06.2015 gjennomførte Fokus BTK et kurs for 10 spillere på Voksenpartiet.

Spenningen var til å ta og føle på. Ville Sjefstrener Eirik klare å motbevise det eldgamle ordtaket:  «Man kan ikke lære gamle hunder nye triks» ?

Kurset startet med forehand/forehand kontring og backhand /backhand kontring som oppvarming, og for at Eirik skulle få en oversikt over hvor dårlig tingenes tilstand egentlig var. Programmet videre skulle være forehand loop og backhand loop (begge etter underskrudd serve og kutt), og deretter forehand- og backhandserve.

Det ble raskt klart under oppvarmingen, at flere hadde spørsmål om grunnleggende ting, som f.eks racketgrep, beinstilling etc. Eirik kunne like gjerne startet med å sitere en annen suksesstrener «This is a ball». ..

Eirik forklarte og demonstrerte foran en lydhør forsamling med store åpne øyne, lærevillige som en gjeng førsteklassinger på første skoledag. Bøy i knærne, kroppen bak ballen, lett skråstilling, ta ballen i toppen av buen, bruk overkroppen, vær i balanse, flytt beina, slå kontrollert, ikke gå for kraft, ikke ta ballen for sent…mye å huske på!

P1020783

Svetten rant, vannflasker ble tømt, ord som ikke står i ordboka kom til uttrykk med kraft som hadde fått en døv til å snu seg. Konsentrasjon og innsatsvilje var så absolutt til stede! Å loope en kuttretur fortonet seg som å forstå Einsteins relativitetsteori for en andreklassing…kommer lettest til uttrykk med «HÆ?». Men med kyndig veiledning og oppfølging av hver enkelt, klarte de fleste å få til dette kunststykket. Lykketreff?…ja kanskje det, men med egentrening vil dette kanskje bli en del av repertoaret.

Etter å ha prøvd «å gå på vannet» var det serve som stod på programmet. Klokken nærmet seg leggetid, men det var det ingen som lot seg affisere av. Treningen ble avsluttet med stående applaus til sjefstrener Eirik, som mot alle odds, hadde klart kunststykket å lære gamle hunder nye triks. Noen ble til om med værende litt til for å teste nyvunnen kunnskap og ferdigheter.

I ettertankens tid synes i hvert fall undertegnede, og flere med meg, at dette prøveprosjektet var en suksess. Planen er få til et «grunnkurs 2» i August. Håpet er at vi deretter kan få til et fast opplegg, kanskje 1 gang pr mnd? Nå gjelder det å terpe og trene på det vi har lært, slik at vi er klare til å gå videre neste gang.

Stor takk til Eirik!