God medaljefangst i Molde

God medaljefangst i Molde
22/03/2016 Eirik Ansnes

Da tar vi påskeferie etter en intensiv NM-periode. Senior NM i Molde ble en vellykket helg for vår del. Jentene var kruttsterke og vant gull i både lag og double. Andreas vant begge singletitlene i HC-klassene samt double. I kampen om kongepokalene holdt det ikke hele veien inn, men vi var i begge finalene med henholdsvis Marte og Marcus.

Gull og sølv i lagklassene på fredag

På fredag ble det gull i damer lag og sølv i herrer lag.
Damelaget med Marte, Anna og Kristin viste styrke både mentalt og spillemessig. I semifinalen ble Kalvatn/Wetzel slått med 3-0. Finalen mot B-72 ble veldig spennende og ble ikke avgjort før avgjørende sett i avgjørende match. Marte avgjorde med å slå Nora Bagner Nilsen 11-7 i siste sett. Tidligere i kampen hadde Fokus tatt doublekampen mot Carlsen/Horgen med 3-0 og Anna hadde slått Nora med 3-0. Begge våre måtte gi tapt for Rebecka Calrsen, men hun kunne altså ikke hindre at vi forsvarte lagtittelen fra fjoråret i damer lag!

Herrelaget spilte seg til finalen ved å slå B-72 i semifinalen. Gutta måtte slite mer enn forventet for å dra den i land,  men det ble til slutt 3-0 til oss. I finalen møtte vi Stord som har vunnet de fleste lagtitlene de siste 10 årene. Med Roger Andersson og Geir Erlandsen på laget er det en stor utfordring å ta gullet fra dem. Vårt lag med Eskil, Marcus og Espen var nærme denne gangen, men det holdt ikke helt. Eskil åpnet kampen med å slå Roger 3-1, så vi fikk den starten vi ønsket. Geir svarte med å ta sine to kamper mot Marcus og Eskil med 3-0 og 3-1, kun avbrutt av at Espen vant tredjekampen komfortabelt 3-0 mot Steffen Salomonsen. I siste kamp ble det dessverre 0-3 tap mot Roger for Marcus  og Stord klarte nok en gang å sikre lag-gullet.

Gull og bronse på lørdag i doubleklassene

Marte og Anna fulgte opp fredagens lagseier med å vinne doubleklassen på lørdagen. Veien fram til finalen ble imidlertid litt mer humpete enn de nok satte pris på. I semifinalen måtte de ut i avgjørende sett mot Sjøholt/Driveklepp. De tok heldigvis grep i tide og vant siste sett 11-6. I finalen viste de  veldig bra doublespill og vant 3-1 mot Calrsen/Bagner Nilsen. Sterk seier mot et sterkt doublepar.

I mid double ble det bronse til Marcus og Marte. Det ble stopp i semifinalen mot klassevinnere Erlandsen/Bagner Nilsen Det var sjanser i et par av settene, men de klarte ikke å vippe sette i sin favør og tapte 0-3.

I herrer double ble det bronse til Espen som spilte sammen med Fredrik Meringdal. I semifinalen ble det tap mot Fredrik Karlsen/Lars Rønneberg med 0-3.

Andreas vant alt

Andreas har vært mye i Fokushallen i det siste. Det viste seg også i helgen da Andreas stakk av med begge single titlene i HC-klassene, og HC-double med Thomas Sætre. I Åpen klasse slo han Aida i finalen med 3-0. I HC-stående slo han doublemakker Sætre med 3-1 i finalen.

Andreas NM 2016

Kampen om kongepokalene

Søndagen på Senior NM er alltid spesiell. Da skal det kjempes om kongepokalene. På damesiden var det i utgangspunktet åpent på forhånd med 5-6 gullkandidater. Blant herrene måtte Geir finne seg i å ha favorittstempelet med flere sultne spillere bak som nok synes det er på tide å dytte Geir ned fra tronen.

Vi hadde alle våre tre damespillere i sluttspillet på søndag. Kristin måtte gi tapt mot Sara Horgen i åttendelen med 4-0. Anna klarte ikke å vippe jevne sett i sin favør mot Nora Bagner Nilsen og måtte seg slått med 4-0 i kvartfinalen. Marte på sin side vartet opp med storspill på søndagen. Hun spilte seg greit fram til semifinalen ved å slå Frøydis Jørgensen og Anne Sofie Kalvatn. I semifinalen var alle innstilt på at Rebecka Carlsen ble en hard nøtt å knekke. Marte kom litt under i starten av første sett. Hun snudde imidlertid det ganske kjapt og etter det dominerte hun hele veien inn til 4-0.
I finalen var det Ilka Doval som ventet. Marte åpnet bra og ledet kampen 2-1 i sett. Etter det var det dessverre Ilka som styrte det meste og dro i land kampen 4-2. Å tape en finale er alltid kjipt. Marte viste likevel i helgen at hun fortsatt tilhører den absolutte norgestoppen selv om studier og trenerjobb gjør at treningsmengden er lavere enn før. Marte er imidlertid et forbilde på å utnytte hvert eneste treningspass hun gjennomfører. Imponerende innsats i helgen!

Marte NM 2016

På herresiden hadde vi hele seks spillere med når åttendelsfinalene startet på søndag med Marcus, Eskil, Espen, Chriss, Jon Martin og Andreas. Når kvartfinalene startet var det kun Eskil og Marcus som stod igjen. Eskil møtte treningskamerat Lars Rønneberg. Det ble en tett kamp der Lars var litt sterkere enn Eskil i de avgjørende situasjonene og vant 4-1. Marcus på sin side møtte Fredrik Meringdal. Marcus måtte virkelig jobbe for å dra i land kampen. På 12-11 i sjette sett satte han matchballen til seier 4-2. I semifinalen ventet  Roger Andersson som han tapte mot i lagfinalen. Marcus hevet seg flere hakk og vant 4-1.

På den andre halvdelen hadde ikke overraskende Geir Erlandsen spilt seg fram til finalen. Det var altså en formidabel oppgave som vantet Marcus i sin første singlefinale i herrer senior. Geir tok også tak i kampen fra start og gikk kjapt opp i 2-0 i sett. De to neste settene hevet Marcus seg og presset Geir. Det var imidlertid Geir som vippet settene i sin favør og vant dermed finalen 4-0. Dette var kongepokal nummer 13 i rekken for Geir. Vi bøyer oss i hatten:) I denne sammenhengen vil jeg si at Marcus vant sølvet og ikke tapte gullet.

Marcus NM2016

De siste årene har vi hatt reelle kandidater til kongepokalen på damesiden og også vunnet den ved flere anledninger. Ma Wenting vant tre stykker forrige periode hun var her tidligere på 2000-tallet. Marte vant i 2013, mens Anna vant i fjor. I sesongene som kommer tror jeg vi også vil være med å kjempe om enda flere kongepokaler.
På herresiden har vi verken vunnet eller vært i finalen siden Geir vant som fokusspiller i 2004. Dette NMet viste at Geir fortsatt er Norges beste bordtennisspiller. Samtidig så vi også at våre spillere nærmer seg og at kongepokalen er innen rekkevidde med fortsatt god trening de kommende sesongene.

Totalt sett gjennomførte vi nok et sterk NM denne sesongen. Medaljefangsten ble 4,5 gull, 3 sølv og 1,5 bronse. Andreas var forhåndsfavoritt og innfridde. De øvrige klassene var forholdsvis åpne. Med maks uttelling så kunne vi vippet et par av sølvene til gull. Samtidig kunne et par av gullene vi vant endt med sølv.
Ser vi på prestasjonene synes jeg troppen som helhet stort sett kommer opp på bra nivå. Noen av spillerne presterte også på sitt beste når det gjaldt som mest.

Vi gratulerer våre nybakte norgesmestere og medaljevinnere!

Nå tar vi påskeferie og lader batteriene. Neste uke er det full gass igjen:)