Gutta slutter skolen for å satse! 

Gutta slutter skolen for å satse! 
01/04/2015 Jan Bergersen

Som et prøveprosjekt i Oslo Kommune får nå 3 unge Fokusspillere muligheten til å ta ungdomsskolen som privatist i stedet for å følge undervisningen daglig. 

Dette innebærer at gutta skal trene 2-3 ganger om dagen og hvor Fokustrenerne Eirik Ansnes og Jan Bergersen som begge har erfaring fra skoleverket skal undervise i basisfagene Engelsk, Norsk og Matte i pausene. De slipper å ta et ekstra språkfag, og det blir foreldrenes ansvar å følge opp de estetiske fagene samt samfunnsfag, naturfag og KRL. 

Gutta vil tilhøre Høyenhall skole og ha tilgang til fronter/ its learning samt at de kan sitte på biblioteket og jobbe i pausene. De kan også oppsøke lærere der som har leksehjelp 1 time om dagen. 

Det er i utgangspunktet Erik Eng, Mathias Haraldseid og Borgar Haug som alle begynner i 8. Klasse som får delta på dette prosjektet som det Høyrestyrte byrådet har satt i gang for å støtte opp om barn som har en sterk indre motivasjon, tidlig utviklet og som har store drømmer.  Ishockey, turn og innebandy er de andre idrettene som har fått med utøvere. 

Gutta skal ikke bare trene med hverandre, Haraldseid Consulting skaffer kvalifisert sparring i 6 måneder, og det går rykter om at dette er kinesere tett oppunder seniorlandslaget. Olav Haraldseid uttaler- gutta må få sparring på det nivået vi ønsker at de skal komme opp på, alt annet vil være å ikke ta gutta alvorlig! 

Klubbens leder Tom-Erik Haug smetter inn med at vi ikke kan forvente å få topp prestasjoner hvis vi har dårligere støtteapparat enn våre største internasjonale konkurrenter, så derfor har han jobbet frem følgende støtteapparat: 

Eirik Ansnes vil ha hovedansvaret for treningene og den tekniske utviklingen mens vi vil hente inn kompetanse på området hvor det trengs. Foreløpig er det klart med: Thorsten Hævdholm- taktisk utvikling, Eirik Verås Larsen- utholdenhet, Jan Bergersen- lek, moro og kjensla, Jarek Lowicki- vil pendle en uke hver måned fra Grimstad for å intensivere Kinatreningen. Pål Guttormsen- bevegelighet og forebygging, Steffen Bjørhusdal- coaching i verdensklasse, Olav Haraldseid- motivasjon, Tom-Erik Haug, innpisker, Frode Grini, hvordan få hardere backhand enn forehand. Gard Hongslo- hvordan skape en gruppe som gjør hverandre til vinnere, Ketil Nordgård- videoanalyse, Istvan Moldovan- mental trening, Marte Grutle Aasebø- bidra med alt juridisk i forhold til instanser og legge forholdene tilrette for idrett og utdanning, Gundars Rusis- landslagstrener, Kjetil Andre Aamodt- ansvarlig for å skaffe utøverne og trenerne nødvendig kompetanse fra Olympiatoppen. 

Tone Eng og Ole Vold har vært veldig skeptisk til om dette er det riktige for Erik, men som de sier- Dette er et så gjennomarbeidet profesjonelt opplegg at vi ikke kan nekte Erik dette, og ungdomsskolen kan man jo ta igjen når det skal være ! 

Planen er også at gutta skal reise rundt i Europa 10 dager hver måned for å delta på internasjonale stevner og kombinere dette med trening for å være sikre på at vi fortsatt ligger i forkant av utviklingen! 

Bordtennis som idrett har blitt mer fysisk de siste årene, derfor vil vi periodisere treningen med tøffe uker med fysisk trening i samarbeid med forskningsavdelingen på NIH, som vil lage et forskningsprosjekt på hvordan utvikle lårmuskler i så ung alder! 

Vi har også et prosjekt gående angående det å forlenge tiden før man går inn i puberteten for å få maksimalt ut av den “motoriske gullalderen” men dette er foreløpig litt på kanten etisk, så NIH, OLT og NIF skal ha dette oppe til debatt på idrettstinget! 

Vi forutsetter at dette vil kunne gi synergieffekter til våre andre landslagsspillere også, med flere treninger og mer kompetanse inn i klubben. 

Klubben har jo selvfølgelig vurdert om dette kan utløse urettferdighet, misnøye, forskjellsbehandling og dårlig stemning. Dette har man slått fast at det vil gjøre, men de har funnet ut at det må knekkes noen egg for å få en god omelett! 

Klubben takker: Eirik Ansnes, Jan Bergersen, Tom-Erik Haug og Olav Haraldseid som har lagt ned utallige timer til planlegging, møter og atter møter!