Historisk kongepokal til Borgar

04/03/2019 Eirik Ansnes

Borgar vant kongepokalen og ble den yngste vinneren i historien på herresiden. Andreas gjorde rent bord og vant tre gull av tre mulige i klassene for funksjonshemmede. I NM forøvrig plukket vi flere medaljer. Det var også mange gode prestasjoner i enkeltkamper. Samtidig ble det tap i noen jevne kamper som gjør at vi gikk glipp av både flere og edlere medaljer.

Med seieren i går tok Borgar over rekorden til Pål Guttormsen fra 1972. Da vant Pål den første av sine åtte kongepokaler. Borgar, som er født i november 2002, vant nå sin første kongepokal og er en måned yngre enn det Pål var den gangen. Nå er det altså dobbelt Fokus på listen over de yngste kongepokalvinnere på herresiden.
Fokus er stolte av Borgar som klarte å slå denne rekorden. Vi satser også på at Borgar ikke har vunnet sin siste kongepokal. Vi er samtidig veldig glade for at Pål fortsatt er aktiv i klubben. Pål spiller fortsatt imponerende god bordtennis og bidrar på trening med både sitt nivå og sin forbilledlige innsats. Pål tok i helgen bronse i herrer senior lag i en alder av 63 – 47 år etter sin første kongepokal.

Borgar hadde ingen lett vei til seieren i går. Allerede i kvartfinalen ventet fjorårsvinner Eskil Lindholm.  Her ble det 4-2 til Borgar og tendensene var tydelige. Det skulle bli vanskelig å slå Borgar.
I semifinalen ble det også 4-2 mot Fredrik Meringdal. I finalen ventet Roger Anderson i en ramme rundt finalen som virkelig var stilful og et Senior-NM verdig. Borgar håndterte situasjonen perfekt og vant 4-0. Litt trøbbel i første sett. Etter det var det ingen tvil. Kongepokalen var sikret og Borgar viste at han er norges definitivt beste bordtennisspiller.

Rent bord i HC-klassene av Andreas

Andreas er ikke så ofte i Fokushallen lengre etter at han flyttet til Sverige. Men Andreas holder det fortsatt gående og viste i helgen at han spiller på høyt nivå. Undertegnede har ikke tellingen på hvor mange NM-gull Andreas har fra før, men det er mange. I helgen gjorde han rent bord med overbevisende seire i begge singleklassene.  Det ble dobbeltseier til Fokus i begge klassene med sølv til Steffen. I double vant Andreas sammen med Thomas Sætre. Her ble det seier mot Steffen og Fredrik i finalen.

Øvrige medaljer til Fokus

I lagklassene på fredagen ble det bronse til både dame- og herrelaget. Damelaget med Marte og Anne Sophie tapte knepent 1-3 mot Katarina Wetzel og Martine Toftaker fra B-72 i sin semifinale.
Herrelaget med Borgar, Espen, Chriss og Pål tapte 0-3 mot Fornebu. Dessverre var laget vårt noe redusert pga en syk Borgar.
Det var muligheter i begge semifinalene, men vi klarte ikke å vippe nøkkelkamper i vår favør og måtte nøye oss med bronse.

I damer double ble det sølv til Marte og Anne Sophie. De imponerte med å slå ut Rebecka Carlsen og Katarina Wetzel i semifinalen med minste mulige margin i avgjørende sett. I finalen ble dessverre Maja Gjelle Haugen og Ilka Doval for sterke og det ble tap 0-3..
Lisa og Christine tok bronse i samme klasse.

Nora tok sølv i HC-klassen for damer. Hun slo sin argeste konkurent Merethe Tveiten 3-1. Aida Dahlen ble imidlertid for sterk og innfridde som klar favoritt i klassen.

Bjarte tok sølv i herrer B single. Bjarte spilte solid hele veien, men motstanden i finalen ble litt for tøff. Hubert Marciniak fra Hvam vant finalen 3-1.

Fokus gratulerer alle medaljevinnerne. En ekstra stor gratulasjon til Borgar for å vinne den aller gjeveste pokalen.

Til slutt vil jeg gratulere B-72 med et fantastisk NM-arrangement! Rammen rundt mesterskapet ble i år løftet opp til en helt ny standard!