Hvordan få Kjensla?

Hvordan få Kjensla?
22/01/2015 Jan Bergersen

Dagen har kommet, jeg er villig til å gi fra meg oppskriften som så mange har vært på utkikk etter, og som mange har tilbudt meg uanstendig mange penger for!

 

Etter å ha møtt opp i Fokushallen med minus feeling og kjensla november 79, så har det blitt mange timer med trening, lek, kikking, nysgjerrighet, prøving og feiling.  Det tok mange år med trening før det begynte å lukte litt antydning til tynn skrutreff, men den kom smygendes etter utallige timer med fritrening i Fokushallen i helger, ferier og sene kvelder. Det var ikke Youtube den gangen så man måtte ta opp SOC på TV en gang i året på noen slitne VHS kassetter for og få sett de beste i verden. Ellers var det å tusle bort i Fokushallen og se på Pål Guttormsen, Tone Folkeson og Pål Wessel prøve å få den lille ballen over nettet. Landslagstreninger ledet av Christer Johansson var også spennende å lære av.

Hadde alltid likt å stå på ballongen, men det ble ikke gjort med kjensla, det ble kun gjort fordi man ønsket å være kjekkas! Klarte faktisk og tape for Olav en gang jeg sto en hel kamp på ballongen, litt rart å tape for en deff som ikke kunne smashe, men det er mye man får til når man virkelig går inn for det!

Fokus hadde ikke trener hele tiden på midten og slutten av 80 tallet, så da ledet vi mesteparten av trening og fysisk selv. Dermed ble jo et og annet deff, planke og keiva sett når vi var knekte eller lei. Hevdet meg ikke veldig i disse klassene til og begynne med i klubbmesterskapet, men etterhvert ble det bra med abonnement på gull i disse klassene.

Etterhvert ble jeg en av de bedre og var best på flere hundre treninger, og kan vel bekrefte at jeg hadde fast plass foran trappa på plukken i mange år, enkelte hevdet at jeg hadde bedre og hardere backhandplukk enn forehandloop og det illustrerer jo bare at man blir god på det man trener på 😉

Etter endt karriere, så gjaldt det å finne en ny utfordring så da gjaldt det å ta et par år på deffen for å sjekke ut kjenslan. Det gikk hyfsad spilte meg inn i topp 10 i Norge på deffen også, men to uker før sluttspillet rundt årtusenskiftet var det på tide å bytte igjen til vanlig, det ble et morsomt sluttspill, men mener å huske at enkelte svenske B-72 trenere ikke var enig i det!

Det finnes ikke noe bedre i bordtennis enn å totallure motstanderen med skru, plassering, rundt nettet, under bordet, troll og kjensla. Jeg håper også du får oppleve det en gang!

Så tilbake til oppskriften, det er håp for alle, man må være nysgjerrig, prøve og feile, leke og utforske, og ofte er det ikke rom for dette på ordinære treninger, så sov med ballen under puta, ha racketen i baklomma og dra til Fokushallen så ofte som mulig når det ikke er trening, da kan du trene inn alle mulige og umulige ting uten at treneren står der og ber deg skjerpe deg!!

At det i dag kanskje er flere i Fokus med bedre kjensla enn meg, er jo selvsagt noe jeg aldri vil innrømme, men kan jo fortelle at jeg aldri har sett noen med hyfsad kjensla nord for Sinsenkrysset.