Intervju med Lisa

Intervju med Lisa
15/04/2020 Kristin Eng

Da er påsken over, og vi fortsetter med ukentlige intervjuer. Denne uka har vi tatt en prat med Lisa Lange. Lisa går til vanlig på Norges toppidrettsgymnas, og hun trener både der og i Fokus. Lisa er en spiller som alltid er positivt innstilt. Hun er blid og sosial og et godt forbilde for yngre spillere.

Hei Lisa

Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg? 

Oftest trener jeg to pass om dagen, og slik som det er lagt opp på Norges toppidrettsgymnas (NTG) får jeg to styrkepass og sju bordtennispass fra mandag til fredag. Treningene foregår både med NTG og i Fokus.

Nå er det jo ikke helt vanlige treningsuker. Hvordan trener du nå for tiden?

Jeg har vært syk lenge nå, så jeg har ikke fått trent så mye som jeg har villet. Men jeg lagde meg en plan med alternativ trening jeg skulle gjøre hvis bordtennisen utgikk, og den bestod av litt styrke med egen kroppsvekt og mye løping, som jeg er veldig glad i. Det finnes jo også andre måter å «trene» bordtennis på som for eksempel videoanalyse, noe jeg har brukt i denne perioden.

Hva annet gjør du for å få tiden til å gå om dagen?

Jeg gjør en del skolearbeid. Jeg bruker også facetime med venner for å holde kontakten, og jeg kan holde meg selv opptatt lenge med å prøve å lære piano. Også er jeg glad i å sette meg ned og bare nyte en god bok. 

Du er jo ferdig på videregående til sommeren. Hva tenker du å gjøre etter videregående?

Planen er å ta et friår hvor jeg skal jobbe og kan spille mye bordtennis. Så blir det nok noen studier etter det.

Har du noen sportslige mål?

Jeg har et mål om å ta medalje i singel i Senior NM.

Har du noe sportslig forbilde?

Chen Meng.

Hva er favorittslaget ditt?

Definitivt krok! 

Hva er ditt beste bordtennis-minne?

Da vi slo Kroatia i lag i EM i fjor og dermed kom topp 16 i lagkonkurransen.

Hva savner du mest nå som Fokushallen er stengt?

Det å komme inn i hallen, møte alle sammen og kjenne på den gode stemninga. Da vet man at det blir en bra trening.

Til slutt, du har jo vist at du har et talent (?) for å sjonglere med egg! Er det noen du vil utfordre til å gjøre det samme?

Ja, jeg vil gjerne se Anne Sophie Kalvatn!

Tusen takk for intervjuet, Lisa! Vi utfordrer også alle der hjemme til å gå inn på facebook-siden til Fokus og se videoen av Lisa som sjonglerer, og så prøve det selv!

 

Skrevet av Kristin & Erik Eng

© Jauss Publishing AS