Intervju med Noah

Intervju med Noah
12/05/2020 Kristin Eng

Denne uka har vi tatt en prat med Noah Hovdenak. Noah er en del av Rustadbanden og går til vanlig på Norges toppidrettsgymnas (NTG). Han trener to ganger daglig og trives best når han får svisje forehand! I tillegg til å spille for Fokus, har Noah tidligere representert kadettlandslaget og representerer nå juniorlandslaget.

Hei Noah

Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

På NTG er opplegget at vi trener to pass om dagen, før skolen og etter skolen. Vi trener både bordtennis og styrke på NTG. To av ettermiddagspassene mine i uka er i Fokushallen.

Nå er det jo ikke helt vanlige treningsuker. Hvordan trener du nå for tiden?

Jeg er så heldig at jeg har fått lov til å begynne å trene litt bordtennis igjen – sammen med NTG på Fornebu. Ellers har jeg trent mye styrke, utholdenhet, bevegelighet og gjort videoanalyse.

Hva annet gjør du for å få tiden til å gå om dagen?

Jeg gjør litt skolearbeid hver dag. Jeg går også på pianoundervisning, og jeg har videotime en gang i uka.

Hva er planen din til neste år?

Bordtennislinjen på NTG legges dessverre ned neste år. Jeg har fått plass på bordtennis-gymnas i Halmstad, men har enda ikke fått skaffet et sted å bo.

Har du noen sportslige mål?

Jeg har spilt for både kadettlandslag og juniorlandslag og har veldig lyst til å fortsette å representere Norge i internasjonale turneringer. Et NM-gull i single er også noe som hadde betydd mye for meg.

Har du noe sportslig forbilde?

Det er vanskelig å velge, det finnes mange kule bordtennisspillere. I det siste har jeg sett mye på Jang Woojin. Jeg liker hans spillestil og han har en spillestil som ligner på min. Så akkurat nå må mitt sportslig forbilde bli Jang Woojin.

Hva er favorittslaget ditt?

Mitt favorittslag må nok bli tilbakedrag med forehand!

Hva er ditt favoritt-triks?

Jeg er ikke like god som Halvor når det kommer til triks og troll med ball og rekkert. Men “bak-ryggen” må nok bli mitt favoritt-triks.

Hva er ditt beste bordtennis-minne?

Det er mange gode bordtennis-minner og veldig vanskelig å velge! Alle treningene, turene og treningsleirene har vært kjempegøy. Bordtennismiljøet er så bra, dette er nok grunnen til at jeg alltid ser fram til treninger, turneringer og alle andre bordtennisrelaterte ting.

Hva er ditt beste Fokusleir-minne?

Jeg har ikke et bestemt Fokusleir-minne, men alle Fokusleirer jeg har vært på siden 2014 har vært kjempelekkert!! Det har vært gøy å være på Fokusleir både som deltaker og leder.

Hva savner du mest nå som Fokushallen er stengt?

Jeg savner alle folkene og den gode stemningen!

Tusen takk for intervjuet, Noah! Vi utfordrer også alle der hjemme til å gå inn på Fokus sin instagram og se videoen av Noah som tar “bak-ryggen”-utfordringen, og gjerne prøve det selv!

 

Skrevet av Kristin & Erik Eng

© Jauss Publishing AS