Jørgen Aas (1953–2019)

Jørgen Aas (1953–2019)
23/10/2019 Thor Arvid Dyrerud

Den 14. oktober mistet Fokus-familien en sentral skikkelse i vår historie. Jørgen Aas hadde en viktig rolle da Fokushallen ble til, og han var viktig som spiller i en årrekke, foruten også i klubbens styre og stell på 1970-tallet.

For mange av de unge i Fokus i dag vil Jørgen være relativt ukjent. Dette skyldes i stor grad at han i mange år har vært plaget med Alzheimer, en sykdom han nå til slutt bukket under for. Men før dette, i avgjørende år for Fokus, var Jørgen særdeles aktiv og deltakende i klubben vår.

Han spilte på førstelaget til Fokus i en årrekke på 1970-tallet, og han har tre NM-gull i double med Pål Guttormsen som makker  (75, 76 og 77). Jørgen var formann i klubben i 1972–73, foruten også styremedlem og trener i ulike perioder.

Jørgen var journalist av yrke, og han var i en årrekke ansvarlig redaktør av bladet Norsk bordtennis. Han skrev også en særdeles viktig artikkel i VG om sommel og unnfallenhet fra kommunen på et kritisk tidspunkt i Fokushallens tilblivelse. Etter dette ble det utvikling i saken, og kommunen stilte med gravemaskiner slik at slitne rygger kunne hvile og arbeidet utføres raskere og mer rasjonelt.

Hallen sto ferdig i 1979, noe som innebærer at Jørgen dessverre ikke rakk å være med på den kommende 40-årsfeiringen av hallen. Men, Jørgen satt i festkomiteen da Fokus feiret sitt 40-årsjubileum som klubb i 2002, et minneverdig arrangement for alle som var der.

Jørgen var tidligere gift med Anne Schierning, en av de kvinnelige bautaene i klubbens historie. Våre tanker går til henne og barna, Jannicke, Eivind og Jesper.

Du kan tenne et lys eller skrive et minneord her

Vi lyser fred over Jørgen Aas sitt gode minne!