Jule- og nyhetsbrev 2020

Jule- og nyhetsbrev 2020
11/12/2020 Thor Arvid Dyrerud

Kjære alle Fokusmedlemmer!

2020 nærmer seg slutten. Et særdeles krevende år for oss alle. Vi ønsker med dette jule- og nyhetsbrevet å se litt i bakspeilet på hva året har hatt å by på, men enda viktigere, vi ønsker samtidig å løfte blikket mot 2021.

Som samfunnet ellers har Fokus fått kjenne på konsekvensene av korona og de medfølgende restriksjonene fra myndighetene.  At bordtennisaktivitet har vært helt eller delvis nedstengt i perioder har vært vanskelig for klubben, og ikke minst for alle spillerne.

To måneders full nedstenging i vår var en gedigen nedtur for oss alle. Vi tok naturligvis vår del av den nasjonale dugnaden. Etter gjenåpningen kom noen måneder med god aktivitet i hallen, før det kom en ny stor nedtur rundt midten av november. Med unntak av våre landslagsspillere og eliteserielag ble det på nytt lagt ned forbud mot all bordtennisaktivitet for voksne og ungdom. Barna fikk fortsette å trene. Det var bra! Vi er også glade for at de som satser mest på bordtennis, og spiller på landslag, fikk fortsette å trene.

Likevel treffer den siste delvis nedstengingen oss midt i hjertet av klubbdriften. I vårt sportslige opplegg (partistruktur, konkurranser, turer etc.) tar vi både sportslige og sosiale hensyn med utgangspunkt i at disse to elementene henger nøye sammen. For øyeblikket er premissene helt annerledes. Slik situasjonen er nå er det spillernes nivå som bestemmer at noen kan trene mens andre ikke får lov. Vi er glade for at de yngste kan trene, men et skille på hva som er topp og bredde i ungdomsidretten, og som blir bestemmende for hvem som kan trene, er svært problematisk for oss. En av de viktigste styrkene våre er det store aldersspennet, at vi er gode i alle årganger, og at disse ulike gruppene har et fellesskap både sportslig og sosialt. Slik er det ikke akkurat nå, og vi savner det enormt.

Fokus er naturligvis lojale mot myndighetenes koronarestriksjoner. Det er, og har vært, viktig for oss hele veien. Vi har ikke hatt noen tilfeller av smitte i hallen, noe vi er veldig glade for, da dette ytterligere ville redusert vår mulighet til å trene. Samtidig ser vi nå virkelig fram til full gjenåpning av all bordtennisaktivitet. Vi savner fulle partier, turneringer, turer, Fokusleir, og ikke minst bare det å kunne ha Fokushallen som møtested uten massevis av restriksjoner.

Til tross for at korona har ødelagt mye er det faktisk mye positivt som kan trekkes fram fra 2020 også.

  • Rekrutteringen har gått veldig bra nå i høst. Vi har opplevd stor pågang både blant barn og voksne. Før vi måtte stenge ned mye av driften i midten av november var så godt som alle partiene fulle. Verdt å nevne er også at vi har særdeles godt sammensatt trenerteam på hele 12 personer som er i sving i løpet av en vanlig treningsuke i Fokushallen under vanlig drift.
  • Det har blitt en amputert NM-sesong, men vi har fått noen Norgesmestere også i 2020. Borgar har 3 NM-gull fra Eldre Junior NM. Andreas har også 3 fra paraklassene på Senior NM. Ellers har Anne Sophie, Fredrik BL, Henrik, Noah, Khai, Jona, Felix, Jesper og Christine NM-gull i 2020. Samlet sett for klubben ble det 8 NM-gull.
  • Styret har jobbet veldig godt i kulissene. Det er kontroll på økonomi og Fokus har fått innvilget flere søknader om støtte under korona.
  • Vi fikk gjennomført to stevner i høst. I den forbindelse ble det vist sedvanlig god innsats fra både styret, trenerne og medlemmer for øvrig. Både Fokus Japsko Open og NM Yngre opplevde vi som veldig positivt og verdifullt for spillerne etter månedsvis uten stevner. Fokus mottok en påskjønnelse fra NBTF etter gjennomføringen av NM for Yngre, noe som var svært hyggelig.

Ikke mange i hallen om dagen, men de minste er på plass!

Mye av energien de siste ni månedene har gått med til kortsiktig planlegging og å følge smittevernreglene. Nå nærmer vi oss 2021, og det kan se ut som det er lys i koronatunellen. Vi vil derfor gjerne få dele noen planer og ideer vi har for våren. Klubben har et solid fundament med tanke på hall, økonomi, trenere/ressurspersoner og medlemsmasse som gjør at vi kan få i gang treninger og konkurransetilbud for alle partier så fort vi får lov.

Vi ønsker også å gjøre noen konkrete tiltak utover normalt trenings- og konkurransetilbud for alle som har blitt rammet av nedstengingen. Her er noen av tiltakene som er bestemt, og andre vi håper å få til hvis/når situasjonen i samfunnet tillater det:

  • Fokus betaler serieavgiften til alle serielag sesongen 20/21 (bestemt)
  • Fokus kommer til å støtte økonomisk for å få lavere egenandeler på NM Yngre i mai 2021. Vi ønsker å få med oss en stor tropp til NM Yngre i Trondheim – et høydepunkt for yngre spillere både sportslig og sosialt.
  • Vi planlegger busstur til våren. Vi kommer til å støtte også her mye mer enn vi vanligvis gjør for å få ned egenandelen, og få med flest mulig.
  • Når Marcus Sjøberg kan komme på besøk i forbindelse med vårt Japsko-samarbeid, vil vi arrangere ekstra trening gratis for voksenpartiet.

Styret og trenerne i Fokus ønsker alle god jul og godt nyttår! Vi har trua på 2021!