Krystallvasen til Olav 50

Krystallvasen til Olav 50
03/10/2016 Thor Arvid Dyrerud

Olav Haraldseid mottok i helgen Krystallvasen for sin innsats for norsk bordtennis i over 30 år. Et samlet styre i NBTF står bak tildelingen, som fant sted på Gamle Logen i forbindelse med Olavs 50-årsfeiring.

Vi gratulerer også Olav med 50-årsdagen. Evigunge «Laffen», «Ollie», eller hvem man kjenner ham best som, feiret altså sin store dag i omgivelser som kledde ham perfekt: Gamle Logen, beliggende ved festningsplassen, ble oppført i løpet av noen hektiske år fra 1836, av ingen ringere enn grev Wedel-Jarlsberg. Lokalet har tjent som frimurerlosje; Ibsen, Grieg og Bjørnson har hatt sin faste gang her, og gutta i a-ha mottok sine kongelige ordensmedaljer her for noen år tilbake.

Bordtennis er en liten sport i Norge, derfor desto viktigere at vi har Kong Olav! Ingen beveger seg på så lette føtter utenfor den norske husmannsånden som nettopp Olav. I et velregissert program ble vi loset gjennom en storslagen kveld, med standup, musikk og taler. Leder Tom-Erik holdt en inspirert tale til jubilanten på vegne av seg selv og Fokus.

Oppsummert etterlot festen et presist sinnbilde på jubilanten: Raus, varm og grandios, ispedd noen gode doser prompehumor – med andre ord, helt perfekt!

Fokus BTK gratulerer!