Lekker start på 2020

Lekker start på 2020
23/01/2020 Thor Arvid Dyrerud

2020-tallet har startet på aller lekreste vis: Den 15. januar markerte vi 40 år i Fokushallen, og samme kveld avduket vi den nye 2010-tavla. Hallen er shinet opp, med lekre pokalhyller, nymalte vegger og et helt nye skohyller i gangpartiet. Og som om ikke det var nok, er også hjemmesiden pusset opp: Se den nye forsiden Mats Bentzen har laget, med en rekke nye funksjoner og direkte tilgang på info, og ikke minst: se alle tavlene som ligger her lett tilgjengelig med egne knapper. Det er med andre ord allerede mye å glede seg over i det nye året!

Onsdag den 15. januar fylte vi Fokushallen med over 100 nye og gamle medlemmer. Vi feiret rett og slett at Norges første bordtennishall ble offisielt åpnet for 40 år siden! Det var en stor og viktig begivenhet for klubben den gang, og det var viktig for oss å markere dette på en skikkelig måte. Dette var også en kjærkommen anledning til å bli kjent med hallens og klubbens historie, ikke bare for de yngre i klubben, men også de som har vært med en stund. Det skaper forståelse av sammenheng og bygger identitet.

Ketil Nordgård tok oss med sikker hånd gjennom historiens forløp; fra klubbens liv i filmsalen på Karlsrud skole på 1970-tallet, til opprettelsen av hallkomiteen og de første harde spadetak, og vi fikk en videohilsen fra Terje Dahl, Fokushallens far. Jan Bergersen fortalte fra et langt liv i hallen, han har vært i hallen praktisk talt siden dag én! Mats Bentzen og Olav Haraldseid fortalte om de dramatiske hendelsene da Høyenhall skole brant i 1997, og vi sto i fare for å miste hallen. Takket være hard innsats av Olav, i tillegg til Jan, Mats og Gard Hongslo, kom vi oss gjennom brasene og kunne flytte inn igjen i 2002. Generalsekretær i Norges bordtennisforbund, Svenn-Erik Nordby, holdt en flott tale der han trakk frem hallens betydning for utviklingen av norsk bordtennis – og The Gjelders spilte selvsagt Fokussangen.

 

Over 100 møtte opp for å feire Fokushallen! Foto Jan Bergersen

 

Neste post på programmet var avduking av 2010-tavla. Sammenhengen mellom disse to begivenhetene var perfekt: Disse tavlene minner oss daglig om klubbens mangfoldige historie gjennom snart 60 år. De første fem tavlene ble opprinnelig laget til jubileet i 2012, og her er det på sin plass med kudos til Olav for det enorme arbeidet han nedla med å samle materiale til de første 50 årene, og til Mats som har utformet de lekre tavlene – og som for øvrig er svært delaktig i  klubbens visuelle profil, både utad, hjemmesiden vår, NM-programmer ol., men ikke minst også i Fokushallen.

Hallen skinte for anledningen. Omkring midten av tiåret la vi nytt rødt gulv, en viktig nyvinning, og Håvard Halsteinli og Jørgen Tønsberg Johansen har for nylig gjort en stor jobb med å oppgradere pokalskapene, lysarmaturene i hallen samt nye skohyller i gangen – og mye mer!

Klubbens leder, Marte Grutle Aasebø, og hovedtrener Eirik Ansnes, to helt sentrale drivkrefter i Fokus gjennom det siste tiåret, delte sine tanker om hva som har vært viktig i siste periode – 165 NM-gull taler sitt tydelige språk om et fantastisk og rekordmettet tiår! Æresmedlem Pål Guttormsen løftet frem lagånd og fellesskap med like sikker hånd som han tidligere har løftet kongepokaler. Og til å avduke 2010-plakaten var vi så heldige å ha Anne Schierning til stede, en av klubbens førstefødte fra Fokus-vugga på Bekkelaget, og vår første kongepokalvinner på damesiden, i 1973.

Bedre kunne ikke denne kvelden og starten på det nye tiåret ha vært! Sjekk ut fokushistorien her:

60-tallet70-tallet80-tallet90-tallet00-tallet10-tallet