Les Noah Hovdenak sitt gode innlegg i Rustad Skoles skoleavis!

Les Noah Hovdenak sitt gode innlegg i Rustad Skoles skoleavis!
14/06/2015 Jan Bergersen

Det hele startet i kjeller’n til familien Schierning

En lørdag i 1960 ser Kjell Schierning en liten annonse om en bykamp i bordtennis mellom Oslo og Karlstad i Idrettens hus i Oslo. Dagen etter drar Kjell og Tommy, Kjells 10 år gamle sønn, til Idrettens hus i Oslo og ser denne bykampen. Uken etter har Tommy begynt på bordtennistrening på Lakkegata skole og Kjell lager familiens første bordtennisbord av en finérplate.

Kjell og Kerstin Schierning har alltid hatt et åpent hjem og etter at familien får bordtennisbord hjemme, er huset stadig fullt av kamerater og venner av barna, Anne og Tommy.

I 1961 finner Kjell og Kerstin ut at de like gjerne kan etablere en egen klubb. Søknaden blir sendt Norges Bordtennisforbund høsten 1961, men forbundet anbefaler å vente til 1962 for at Fokus skal slippe å betale medlemskontingenten på 100 kr for 1961. Tidlig året etter blir Fokus Bordtennisklubb stiftet med 25 medlemmer, og treningslokalet er et bord i kjelleren til familien Schierning. Siden går det slag i slag; Fokus vokser stadig og klubben flytter etter to år inn i lokaler på Karlsrud skole hvor det er trening tre ganger i uken. Utenom disse tre dagene blir kjellerlokalet i Raschs vei 32 c fortsatt flittig brukt til trening.

Klubben forsøker tidlig å jobbe profesjonelt og allerede i 1963 blir et prosjekt med Stein Johnson etablert. Samtidig blir det satt et mål om at klubben skal være beste norske klubben i løpet av 10 år. 28

I 1965 leier klubben treningstid på Idrettshøyskolen en gang i uken for å drive fysisk trening. Bordtennis er verdens beste idrett! Det er det mange grunner til:

Det er verdens største individuelle idrett, med bordtennisforbund i over 220 land!

Bordtennis kan du spille uansett vær og årstid, bare du har litt plass innendørs til et bord!

Bordtennis er også en uteidrett, du har sikkert lagt merke til at det har blitt plassert ut veldig mange utebord rundt om i parker og ved skoler de siste årene!

VM i bordtennis er en av verdens største sportsbegivenheter, og blir TV-sendt over hele verden

Bordtennis kan du spille om du er jente eller gutt, gammel eller ung, tjukk eller tynn. På Fokus sitt Eliteparti har vi spillere fra 12 til 60 år

I bordtennis må du være god teknisk, god mentalt og god fysisk. Alt dette får du trent på i bordtennis!

Bordtennis er både en lagidrett og en individuell idrett. Du spiller alene, men du har alltid klubben i ryggen

Bordtennis er spektulært, sjekk ut disse linkene under:

Link til bordtennisklubben jeg spiller i: http://www.fokusbtk.no 

Her er verdens morsomste bordtenniskamp: https://www.youtube.com/watch?v=ZS3O0OOn0a0 

Og her er “ Top 10 shots of the day” fra en turnering: https://www.youtube.com/watch?v=9iH4atJ4ykA