Lyst til å spille bordtennis?

Det er ikke rart om du har lyst til å spille bordtennis – for det er det også mange andre som har. Visste du at bordtennis er verdens største individuelle idrett, og at det er en av de få idrettene som utøves over hele verden?

 

Hvis du har lyst å spille er du hjertelig velkommen til Fokus! Vi har helt sikkert et treningsparti som kan passe deg. Er du mellom 7-12 år bør du prøve bordtennisskolen. Er du voksen, så har vi voksenpartiet.

Bordtennisskolen og voksenpartiet er partiene for nye spillere. Vi har også aspirantpartiet og elitepartiet for spillere som etterhvert har lyst til å trene enda mer. Vi tilbyr med andre ord trening på alle nivåer.

Du kan gjerne prøvespille noen ganger for å se hvordan det er og om du liker deg her – før du behøver å melde deg inn og betale kontingent.

Ta kontakt med vår hovedtrener Eirik, så får du vite når du kan komme til Fokushallen og prøve.

   922 45 157

    eirik@fokusbtk.no

Melde deg inn i Fokus BTK

Dersom du ønsker å melde deg selv eller noen andre inn i Fokus BTK gjøres dette via Norges Idrettsforbund sine nettsider. Det er en prosess som dere må gjøre selv, vi har ikke mulighet til å gjøre dette for dere.

For at innmelding skal bli fullført må medlemsavgiften betales når dere melder dere inn.

Hvilket utstyr trenger du?

Når du starter å spille bordtennis for første gang, trenger du ikke noe eget spesielt utstyr. Du må bare komme i eller ha med vanlig treningstøy, og på beina kan du ha joggesko eller andre sportssko. Den eneste regelen er at utesko ikke skal brukes inne i hallen.

 

Det viktigste utstyret for en bordtennispiller er racketen. I starten kan du få låne racket av oss, men du vil nok raskt få lyst på din egen racket som du kan bli godt kjent med. Vi anbefaler deg å snakke med treneren før du kjøper racket, og ikke kjøpe noe i en vanlig sportsbutikk – der har de sjelden greie på bordtennis. Det er mye morsommere å spille bordtennis med riktig racket!

Det finnes også en del spesialutstyr som du kan velge å kjøpe etterhvert. Etter at racket er på plass, er kanskje bordtennissko det neste på lista. Vanlige joggesko kan bli litt tunge og ikke så gode å bevege seg raskt i.

Ellers har vi også egne drakter i Fokus, og de fleste synes det er veldig stas å ha Fokus-drakt med eget navn på ryggen – da synes det virkelig at du er en Fokus-spiller! 

Her kan du se våre fine Fokus-drakter

Hva koster det?

 

Bordtennis kan være en veldig billig idrett. Så vil det kunne koste noe mer alt etter dine ambisjoner og hvor mange konkurranser du vil være med på.

Medlemskontingent

For å være med i Fokus må du betale medlemskontingent og treningsavgift.

Se priser her.

Utstyr

Når det gjelder utstyr, koster en racket kanskje rundt 750 kroner, men den kan du ha lenge om du passer godt på den. Bordtennissko koster ca. det samme om du vil ha det. Hvis du vil ha en full pakke med Fokus-tøy, blir det rundt 2000 kroner.

Turneringer

En turnering hvor du er med i kanskje 2-3 klasse, koster ca 100 kroner for hver klasse. Av og til reiser vi også på turer til andre steder for å spille, og da kan det bli litt mer for reise og opphold.

Bordtennisforeldre

I Fokus skal det være skikkelig gøy å være bordtennismamma eller -pappa! Foreldrene blir fort kjent med hverandre, og vi treffes jo mye i hallen i forbindelse med treningene.

Aller morsomt er det kanskje å dra på turer sammen, da blir det ofte en «Fokus-koloni» på tribunen, hvor vi følger med på alle spillerne, heier dem frem, og trøster når det ikke går helt etter planen.

Hvis du ikke er kjent med bordtennissporten fra før, er det mye tips å få fra foreldre som har vært med en stund, det kan være hvordan man regner poeng, hva man skal ha med seg til turneringer, at det ikke er alltid man skal klappe når man vinner poeng (det er en uskreven regel i bordtennis at vi ikke jubler på det vi kaller «griseballer», baller man vinner på flaks, for eksempel hvis ballen treffer kanten av bordet og spretter rett i gulvet), og mye annet. Men dette kommer du fort inn i.

Mange foreldre er også med og bidrar i klubben på en eller annen måte, lite eller mye, alt er like viktig.

Foreldreregler

Foreldre spiller også en viktig rolle når det gjelder å skape et godt miljø i klubben hvor vi tar vare på alle. Fokus har ti foreldreregler som det er viktig at alle kan og følger:

 1. Gi positiv feedback til egne og andres barn
 2. Vær lojal overfor klubb og trenere når du snakker med dine barn
 3. Spilleområdet, på trening og i konkurranse, styres av trenerne – har du noe på hjertet, ta det først med dem
 4. Bidra til en positiv foreldrekultur der vi støtter hverandre
 5. Legg forholdene til rette, men få også barna til å ta ansvar selv
 6. Vær med å skape trivsel, både i hallen og på arrangementer andre steder
 7. Tenk prestasjon og opplevelse, ikke resultat
 8. Spør barna hva de har lært, og ikke hvem de har vunnet eller tapt mot
 9. Hjelp til når klubb og trenere ber om det
 10. Husk å akseptere at trenere og klubb alltid har en helhet å ivareta – også i en individuell idrett

Bordtennis er verdens største idrett! Det er det mange grunner til:

 • Det er verdens største individuelle idrett, med bordtennisforbund i over 220 land!
 • Bordtennis kan du spille uansett vær og årstid, bare du har litt plass innendørs til et bord!
 • Bordtennis er også en uteidrett, du har sikkert lagt merke til at det har blitt plassert ut veldig mange utebord rundt om i parker og ved skoler de siste årene!
 • VM i bordtennis er en av verdens største sportsbegivenheter, og blir TV-sendt over hele verden
 • Bordtennis kan du spille om du er jente eller gutt, gammel eller ung, tjukk eller tynn. På Fokus sitt Eliteparti har vi spillere fra 12 til 60 år
 • I bordtennis må du være god teknisk, god mentalt og god fysisk. Alt dette får du trent på i bordtennis!
 • Bordtennis er både en lagidrett og en individuell idrett. Du spiller alene, men du har alltid klubben i ryggen
 • Bordtennis er spektulært, sjekk ut disse ballvekslingene:

 

 

Tar du sjansen på å ikke prøve selv?