Maratonhelg for Erik

Maratonhelg for Erik
19/09/2016 Eirik Ansnes

Erik var kanskje den fokusspilleren som spilte fleste jevne kamper i helgens NC. Vi tar dere med på en liten reise gjennom Erik sin helg:)

Helgen startet litt trått med exit i puljespillet i herrer elite lørdag morgen. Erik slo Henrik Nilsen, men tapte for Andreas Sporsheim og Jan Roger Anderson.
På lørdag ettermiddag derimot viste Erik seg virkelig fra sin beste side og spilte seg helt fram til finalen i herrer junior. I finalen ble det tap mot svenske Oscar Adamsson med 1-3. På veien fram til finalen slo imidlertid Erik ut Nora Nilsen, Finn Vetvik og ikke minst Adrian Wetzel. Kampen mot sistnevnte ble ikke avgjort før i femte sett. Sånn i halv ti-draget på kvelden tuslet Erik ut av hallen. Et finaletap er alltid surt, men Adamsson var en litt bedre spiller. Likevel viste Erik spillemessig framgang og sine sedvanlige fighteregenskaper i juniorklassen.

Søndagen startet med eldre junior og nok en jevn pulje. Erik var pigg fra morgenen av og vant kampene mot Henrik Nilsen, Lars Edvardsen og Jan Roger Anderson. I første sluttspillskamp ble det dessverre tap i en jevn femsetter mot Sigurd Sørheim.
Helgen skulle avsluttes med gutter 15. Erik var direktekvalifisert til sluttspillet. Erik spilte seg også her fram til finalen, men ikke uten og ta en liten tur ned i kjelleren for å hente fram krefter fra reservelageret:) Første kamp mot Seth Egenberg ble seier 3-1. Mot Fredrik Langen i kvartfinalen så det lenge ut til å bli grei skuring inn til 3-0, men Fredrik ville det annerledes. Ledelse 2-0 i sett og 3-0 i tredje sett ble på kort tid forvandlet til 2-2 i sett og et nervepirrende avgjørende sett. Femsettere har Erik spilt før, og Erik dro det i land med 11-6 i siste sett. I semifinalen fikk Erik sin revansje fra tidligere på dagen mot Sigurd Sørheim med seier 3-1. Kampen stod lenge og vippet og kampen bar litt preg av at det var søndag ettermiddag for begge to:) Erik klarte å uansett å dra kampen i land og var dermed klar for finale. Der ventet Thomas Låte. I utgangspunktet en jevn kamp, og jevnt skulle det også bli. Dessverre var det Thomas som var sterkest denne gangen og Erik måtte se seg slått med 11-9 i avgjørende sett.

Alt i alt en god helg for Erik. Med så mange kamper mot spillere rundt sitt eget nivå skal det godt gjøres å vinne alle av dem. I tillegg viste blant annet seieren mot Adrian Wetzel at Erik har løftet spillet sitt. Resultatene er en ting. Spillet og prestasjonene bak resultatene er uansett det viktigste. Erik klarte å implementere ferdigheter han har trent mye på i Fokushallen. Når dette satt i kamper var det en farligere utgave av Erik vi så i helgen.