Marte – Dronning med Kongepokal!

Marte – Dronning med Kongepokal!
04/06/2020 Thor Arvid Dyrerud

Marte Grutle Aasebø er et kortreist kvalitetsprodukt, odlet fram i Fokushallen, av trenere og hele det fantastiske idrettsmiljøet vi har i klubben. Poenget med å utvikle kvalitet av det kaliberet vi her snakker om, må nødvendigvis være for å sende dem videre ut i verden for å skape ytterligere verdier. Det er allikevel med en blanding av stolthet og en klump i halsen vi nå slipper Marte ut av Fokushallen og til stillingen som sports- og utviklingssjef i NBTF.  

Marte ble født i 1990, og fra sitt hjem i Manglerudveien var spaserturen kort til Høyenhall skole, der hun begynte som elev i siste halvdel av 1990-tallet. Og som den smarte jenta hun er, fant hun selvfølgelig veien ned i Fokushallen og det aller helligste ganske raskt. Og hun tok etterhvert også med seg lillesøster Anna, noe som skulle vise seg å være et svært bra trekk.

Marte har en unik erfaring som spiller, trener og leder, noe som etter våre begreper gjør henne spesielt egnet til å ta over rollen som sports- og utviklingssjef i NBTF. Hun har stått i alle de skoene du kan ha på i en bordtennisklubb: Fra ung og uerfaren spiller (små sko), til opplevelsen av å lykkes sportslig gjennom hard jobbing, til trenergjerning og leder av Fokusleir, og nå sist også som leder av klubben fra 2019. Mer komplett enn dette blir det ikke – det vil si, hun vil med tid og stunder også måtte fylle veteranskoene, men det kommer senere.

Vi må gjenoppfriske de viktigste merittene til Marte: Hun har fantastiske 31 MM-gull for Fokus, og hun har Kongepokal fra 2013 – den første på damesiden siden Tone Folkeson. Hun har spilt i eliteserien i Sverige, og hun har også spilt i tysk divisjonsspill i et år. Og hun har spilt VM og EM for både junior og seniorlandslag for Norge.

Marte med Kongepokal i 2013.

De siste ti årene har Marte hatt en rekke trenerverv i klubben, og har jobbet aktivt med alle partier; med rekruttering, coaching på stevner og arrangementer av alle slag. Og som nevnt var Marte Fokusleir-Dronning fra 2014–2017. Marte har også erfaring som trener og coach med paralandslaget, og hun coachet Aida til EM-gull i 2017.

Marte som trener og leder for nye generasjoner.

Ved siden av bordtennisen har Marte en femårig utdannelse som jurist, og etter en tid hos Barnas jurist, har hun i to–tre år vært ansatt som jurist hos Fylkesmannen i Buskerud.

Foruten de sportslige resultatene har Marte vært en uvurderlig ressurs i Fokus BTK gjennom lang tid. Engasjert, positiv, smart … vi løper raskt tomme for ord her, vi vet bare så inderlig vel at klubben ikke ville vært den samme uten Martes deltakelse, rause innsats og personlige egenskaper!

Og nå høres det ut som om vi mister henne for godt … men det gjør vi da slett ikke! Marte vil fortsatt være Fokusspiller, og hun vil delta både sportslig og på arrangementer – og hun kommer helt sikkert ikke til å klare å holde seg borte fra Fokusleir (når det igjen blir mulig), kort sagt: Marte skal fortsatt være en del av klubben vår! Men til daglig skal hun nå ha ansvaret for utviklingen av bordtennis i hele landet, og det kan ikke være annet enn gledelig, og noe vi er fryktelig stolte av.

Lykke til, Marte – du er den beste!