Marte overbeviste stort i Söderspelen

Marte overbeviste stort i Söderspelen
30/01/2017 Eirik Ansnes

Söderspelen er over for denne gang. Vi hadde med en stor tropp på hele 16 spillere. Nivået er tøft på en svensk GP. Jeg er overbevist om at alle kan ta med seg nyttig lærdom hjem til treningene framover. Det var mange som presterte veldig godt, men ikke alt vises på resultatlisten. Det var imidlertid en del prestasjoner som endte med pallplasseringer. Alexander, Marte, Erik, Borgar og Khai kom alle på pallen. Vi gratulerer!

En klasseseier

Alexander stod for vår eneste klasseseier i helgen. Alexander var toppseedet i gutter 13 og innfridde forventningene. I finalen slo han Carl Granath fra Norrtulls SK.

Marte overbeviste stort

Marte spilte seg fram til finalen i damer elite. På veien fram til finalen slo hun blant annet sterke spillere som Alma Rööse og Ilka Doval. I finalen hadde hun en matchball mot den sterke kineseren Wu Yuetong, men det endte til slutt med tap i avgjørende sett. Uansett kruttsterkt av Marte. Ikke mange norske spillere som har spilt finale i en eliteklasse på Grand Prix-stevne i Sverige.

Khai til semifinalen i gutter 10

Khai deltok på sitt første GP-stevne i helgen. Khai spilte meget godt og kom til semifinalen.  Der ble det stopp mot et år eldre og senere klassevinner, Isak Alfredson fra Halmstad.  Khai har igjen et år til i 10-årsklassen. Khai vet nå hvor lista ligger i Sverige. Nå gjelder det bare å utvikle seg videre og ta opp kampen med svenskene:)

3 av 4 i semifinalen i gutter 14

I gutter 14 stod det igjen tre fokusfyrer og en danske når semifinalene startet. Erik var virkelig på hugget denne ettermiddagen og spilte seg fram til finalen. I semien dro han det lengste strået i en femsetter mot Borgar. I kvarten slo han også ut sterke Theo Abrahamsen(Sveriges beste 03er). I finalen ble det tap med 1-3 mot danske Daniel Simonsen. Simonsen er en hard nøtt å knekke og han ble litt for sterk denne gangen. Alexander tapte 3-2 mot Simonsen i sin semifinale.

Mye bra, men ikke maksimal uttelling

Det var totalt sett mye bra i helgen. Likevel var det ikke helt på maks da vi med litt bedre uttelling kunne fått pallplasseringer også i gutter 15 og junior. Det er små marginer og det er mange flere spillere på jevnt nivå i Sverige. Konsekvensen blir da at det fort blir tap hvis man senker seg noen få prosenter. Vi tar med oss erfaringene og forsøker å løfte treningskvaliten enda noen hakk framover!

I mai arrangeres Grand Prix-sluttspillet. I gutter 14 ligger vi særdeles godt an. Allerede nå er vi sikret å få med Borgar, Alexander og Erik i gutter 14. Borgar har også sjanse til å kvalifisere seg i junior. For full oversikt se her.

For fullstendig resultatliste fra Söderspelen se her.