Ni hao, Ma Wenting!

Ni hao, Ma Wenting!
07/01/2016 Frode Grini

Ma Wenting har nå ankommet Norge, og er allerede på plass i hallen. For de av dere som ikke kjenner henne, er det bare å bli vant til se henne her – hun skal være her hele 2016!

Ma er en gammel Fokus-spiller!

Det er vel ikke så mange av dagens Fokus-spillere som vet hvem Ma Wenting er, men hun har faktisk en gammel Fokus-historie bak seg. Fra 2006-2008 spilte hun for Fokus og rakk å vinne 24 NM-gull. I 2006 vant hun faktisk alle NM-gullene, fra Piker 15 og opp til Kongepokalen. Hun hadde da også flere gode resultater i World Junior Circuit, og hevdet seg høyt i sin klasse i Europa. Så det er ingen hvem som helst som nå er innom.

Men hva gjør hun her?

Ma har foreldre som har bodd i Norge i mange år, og det var slik hun kom til Norge for rundt 10 år siden. De siste årene har hun imidlertid vært i Japan og spilt bordtennis der, men nå er hun altså tilbake. Og ikke som turist, hun er her for å spille! Og nok en gang for Norges beste klubb: Fokus BTK!

Spleiselag

Det krever en del ressurser å få en slik spiller til Norge for å spille bordtennis, men her har mange gode krefter spilt sammen for å få det til: Norges Bordtennisforbund/Olympiatoppen, vår sponsor Beste Praksis HR/Olav Haraldseid og naturligvis: Fokus BTK. Sammen har vi laget et opplegg som gjør at både Fokus og norsk bordtennis skal få godt utbytte av henne, samtidig som hun skal få muligheter til å utvikle seg videre som spiller, og forhåpentligvis oppnå nye store resultater!

IMG_0246

Her ser vi en fornøyd sponsor – og en fornøyd spiller.
Hun landet i går, vi får se hvordan dagens trening går med mange timers tidsdifferanse i kroppen …

Avtalen mellom Fokus, Beste Praksis HR og Ma

Ma har en arbeidsavtale med klubben som gjør at hun skal være sparring og trener 10 timer i uka. Disse timene skal primært brukes på våre yngre hardt satsende spillere, men det vil nok være muligheter for andre å bryne seg på henne også. Det vil også høyne det generelle nivået på treningene våre bare å ha henne i gruppa. I tillegg til disse 10 timene, vil vi jo gjerne se henne så mye som mulig i hallen, på øvrige treninger. Eirik har laget et godt opplegg hvor vi skal tilrettelegge for at hun kan få mulighet til å bli fast inventar i hallen!

Norsk eller kinesisk?

Så hvilket språk skal vi snakke med henne? Vel, kinesisk går bra, for de som behersker det. Og det er vel så som så med både engelsken og norsken hennes. Vel, det vil sikkert gå seg til etterhvert. Bordtennis er i alle fall et internasjonalt språk, og det snakker hun rimelig godt! Ta godt imot henne, hun er en av oss nå!