NM-gull i damer lag til Marte og Anna

NM-gull i damer lag til Marte og Anna
06/03/2017 Eirik Ansnes

Senior NM er over for i år. Høydepunktet sett med fokusøyne var definitivt gullet i damer lag på fredag til Marte og Anna. På veien til gullet ble tre B72-lag slått og finalen ble en skikkelig rysare som jentene dro i land til 3-2 seier! 

Hattrick av Marte og Anna

Marte og Anna vant med dette sitt tredje lag-gull på rad i senior NM, og har nå sju gull totalt i senior damer-lag. En imponerende gullrekke av jentene. Vi visste naturligvis at det var muligheter for gull også denne gangen. Samtidig ser vi at konkurransen på jentesiden har blitt hardere de siste årene, spesielt på grunn av den sterke jentegenerasjonen til B-72. I fjor dro jentene i land finaleseieren i avgjørende kamp. Også i år måtte det gå helt til avgjørende kamp før seieren var sikret.

I kvartfinalen slo jentene Nordhelle/Jørgensen 3-0 uten å være i nevneverdige problemer. I semifinalen ventet Kalvatn/Wetzel. En ganske vrien kamp, selv om vi er favoritter. Både Anna og Marte tok imidlertid styringen fra start og vant begge singlene 3-0. Anna slo Wetzel og Marte slo Kalvatn. Doublen gikk litt tyngre, men til slutt dro jentene den i land med 3-2. Finaleplassen var sikret og førstelaget til B72 ventet også i år på andre siden av bordet.

Anna startet meget overbevisende med å slå Sara Horgen 3-2. God timing av Anna med seier her, som hadde tapt sine foregående oppgjør mot Sara. Marte spilte sin neste kamp mot Maja Gjelle. Kampen svingte litt og i perioder spilte Marte bra, men det holdt ikke helt og det ble tap i avgjørende sett. Doublen ble en rask affere og dessverre en skuffelse for oss. 0-3 der og jentene kom aldri inn i matchen mot Rebecka og Maja. Seier i double lå egentlig i budsjettet. Dette var en strek i regningen, selv om vi visste at doublekampen var vanskelig naturligvis.
I neste kamp gikk Anna inn mot Maja. Anna tok tak i kampen fra start og snudde seg aldri tilbake. 3-0!
Så var det Marte sin tur til å gå inn på 2-2 igjen, akkurat som i fjor. Marte håndterte dette prikkfritt og spilte veldig stabilt. Det ble 3-0 mot Sara og gullet var klart! Gratulerer:)

Bronse i damer double

I doubleklassen skulle Marte og Anna opp mot de samme konkurrentene som i lag. Fram til semifinalen gikk det greit. Der ventet Maja Gjelle og Nora Nilsen. Kampen startet veldig bra med ledelse 2-0. Jo lengre det gikk i kampen, jo tyngre gikk det dessverre og til slutt måtte vi innse at det til slutt ble en surt tap i avgjørende sett denne gangen.

Sølv og bronse i klassene for funksjonshemmede

Steffen fikk sølv i klassen for funksjonshemmede stående. Steffen spilte seg greit fram til semifinalen og der vent Pablo Jacobsen. Steffen fikk revansj fra tapet i kvartfinalen i åpen klasse dagen før med seier 11-9 i avgjørende sett. I finalen ble det tap 0-3 mot Thomas Sætre, men det var absolutt muligheter til å gjøre den finalen mye mer spennende. Dessverre klarte ikke Steffen å vippe de jevne settene i sin favør. Uansett bra med sølv!
Fredrik tapte i kvartfinalen 1-3 mot Pablo.

I funksjonshemmede double ble det sølv til Steffen og Fredrik. Det ble finaletap mot Thomas Sætre og Aida Dahlen med 0-3.

Borgar slo Geir Erlandsen

I herrer lag ble det en hard trekning for vårt lag med Borgar, Chriss og Jørgen. Stord 1 med Geir på laget skulle i utgangspunktet være en knalltøff oppgave. Oppgaven ble straks litt mindre knalltøff når Borgar startet med å slå Geir 3-2 i første kamp. De neste kampene i lagkampen endte imidlertid med tap, men Borgar holdt på gjøre livet enda surere for Stord i sin neste kamp mot Marcus. Borgar tapte til slutt 12-10 i avgjørende etter å ha misbrukt en matchball.

Stopp i kvartfinalen i damer single

I jakten på en ny kongepokal måtte både Marte og Anna ta til takke med 5.plass i år.
Marte startet med å slå Martine Toftaker 4-1  i åttendelsfinalen. I kvarten mot Maja, som senere vant kongepokalen, ble det for hardt denne gangen og tap 1-4.
Anna på sin side startet dagen med en overbevisende seier 4-1 mot Mina Driveklepp. I kvarten så det en periode veldig lyst ut. Det var gode sjanser til feste grepet om kampen og ledelse 2-1. Når det glapp festet Rebecka grepet om kampen og Anna måtte se seg slått med 4-1.

Tynnere i herreklassen fra vår side

Med tapene av våre beste seniorer før sesongstart stilte vi svakere på herresiden til årets NM. Likevel visste vi at Borgar på en god dag kunne hamle opp med de aller fleste. Samtidig hadde vi Chriss som absolutt kan slå mange på gode dager.
Chriss klarte ikke å kvalifisere seg til søndagen etter tap i kvalikken mot Anders Hovden. Et lite plaster på såret er at han spilte en av de mer underholdende ballvekslingene på centercourten i helgen. Klikk her og se fra 13.54 for å se ballvekslingen.

Borgar fikk en i utgangspunktet hard pulje i single med Mikkel Gudmundsen, Petter Fleicher og Georg Selsvold. Borgar vant imidlertid alle kampene på overbevisende måte og ble puljevinner. Deretter ble det tøff trekning i videre kvalikk for å få spille søndagen. Første hinder var Mats Meinseth. Der ble det 3-0. Siste hinder mot Adrian Wetzel skulle vise seg å bli akkurat litt for hardt. Kampen svingte voldsomt og Borgar reddet først 0-2 og 7-10, deretter 1-2 og 4-10, før han måtte gi tapt med 7-11 i avgjørende sett.
Borgar viste uansett at han er i god utvikling. Det er garantert mye mer i vente fra han på Senior NM i årene som kommer.

Kongepokal til Marcus Wærstad

Til slutt vil Fokus benytte anledningen til gratulere ex-fokusspillere Marcus Wærstad og Eskil Lindholm med sine NM-gull. Begge to skiftet beite før denne sesongen og spiller for henholdsvis Stord og Fornebu. Marcus valgte å gå hele veien på søndag og vant kongepokalen! Eskil vant både lag og double. Fokus gratulerer!