NM-gull Steffen, Borgar og Alexander

NM-gull Steffen, Borgar og Alexander
03/05/2017 Eirik Ansnes

En lang og innholdsrik NM-helg er over, og vi har tre nybakte norgesmestere. Steffen vant funksjonshemmede åpen klasse. Borgar vant herrer junior single. Borgar vant i tillegg to gull i junior double og eldre junior double sammen med Alexander. Vi gratulerer!

Nybakte norgesmestere

Steffen spilte meget godt i funksjonshemmede åpen klasse. I finalen stod Pablo Jacobsen på andre siden av bordet. I utgangspunktet en åpen kamp. Denne gangen klarte Steffen vippe kampen i sin favør. Det ble 3-1 og NM-gullet var sikret.

Jr nm 2017 steffen

Borgar viste usedvanlig mental styrke i singlespillet i herrer junior. I kvartfinalen mot Sigurd Sørheim snudde han underlege 1-2 og 4-9 til seier. I finalen mot Fredrik Meringdal snudde han 1-2 og 2-6. I avgjørende sett var det også sidebytte på 1-5. Til slutt slo han inn matchballen til 11-8 i siste sett. Imponerende spillemessig av Borgar. Mentalt var det en enorm prestasjon.

Jr nm Borgar 2017

Borgar og Alexander spilte stabilt og godt double sammen og viste at de var det klart beste doubleparet i helgen. Det resulterte med gull i både junior double og eldre junior double.

Øvrige medaljer

I herrer junior lag ble det sølv. Det ble tap i finalen mot B-72 med 0-3. En hard kamp der alt måtte klaffe for å vinne. Dessverre strakk vi ikke helt til i den kampen. I semifinalen slo vi ut Volda/Ørsta med 3-1, i utgangspunktet en hard kamp for oss. På fokuslaget spilte Borgar, Alexander, Christian og Hågen.

I klassen funksjonshemmede stående blir det sølv til Fredrik. Pablo fra Fornebu ble for sterk her og vant finalen 3-0. Fredrik slo ut Steffen i semifinalen.
I funksjonshemmede åpen klasse ble det også bronse til Fredrik etter tap i semifinalen mot Steffen.

Det ble ytterligere to bronsemedaljer i doubleklassene. Anna og Kristin spilte seg fram til semifinalen i damer eldre junior double. I semifinalen spilte de tidvis meget godt, men måtte til slutt gi tapt med 1-3 mot Rebecka Carlsen og Sara Horgen.
I herrer eldre junior double var Jon Martin og Hågen virkelig på hugget også. De slo ut Fredrik Buringrud Langen og Henrik Bagner Nilsen i  kvartfinalen. I semifinalen ble det tap 0-3 mot Mikkel Gudmundsen og Jonas Flåøien. Et surt tap. Fyrene hadde kjempesjanser her, men var ikke skarp nok på sluttballene til å dra kampen i land. Uansett bra gjort med bronsemedalje.

God helg totalt sett

Før helgen anså vi dette som et veldig åpent NM for vår del. Det var muligheter for medaljer av alle valører, men ingen klasser hvor vi var klare favoritter. Totalt sett endte vi på 4 gull, 2 sølv og 4 bronse. Med full klaff kunne det blitt enda flere medaljer, også gull. Samtidig må vi være ydmyke nok til å se at det også kunne vippet feil vei i noen av kampene, og dermed færre medaljer også. Vi har få spillere i junior- og eldre junior alder pr i dag. I eldre junior spesielt merker vi frafallet av sentrale spillere før denne sesongen. Ut ifra den spillertroppen vi har nå vil jeg si det var absolutt godkjente resultater.

Stor dugnadsånd

Det var virkelig mange som tok ansvar og mange som bidro i helgen. Trenere, styremedlemmer, tidligere styremedlemmer, foreldre, foreldre til tidligere spillere, spillere, tidligere spillere, NBTF og personer fra naboklubber tok i et tak for å få NMet vel i havn. Fokus ønsker å takke hver og en som hjalp til. Sammen sørget vi for at dette ble et vellykket arrangement.

Vi hadde en ambisjon før helgen om å få til et topp arrangement. Ut ifra tilbakemeldingene vi har fått kan det tyde på at vi fikk til det. Vi håper alle som var til stede hadde en fin helg i Høyenhallen.