NM veteran 2016 i Sarpsborg

NM veteran 2016 i Sarpsborg
03/05/2016 Chriss Jonassen

Rapport fra Herrer lag 35

La oss bare først fastsette at største delen av «karrieren» tilbringer man i aldersbestemte klasser, og innenfor aldersbestemte klasser utgjør veterandelen den største parten. NM Veteran er kanskje ikke det mest prestisjetunge NM, men idrettsglede varer livet ut og mangfoldet er definitivt større i dette mesterskapet. Veteran NM kan sees på som en årlig reunion med bordtennisvenner fra fjern og nær hvor ofte banketten på lørdag er en av helgens høydepunkter for veldig mange.

Nasjonalt blir man veteran året man fyller 35 og internasjonalt året man fyller 40.
Internasjonale veteranmesterskap pleier å være gigantiske arrangement med gjerne 4000+ deltagere.

Nasjonalt blir man som sagt veteran året man fyller 35 år, og det vil si de som er født 1981 var rookies i veteransammenheng.

Let met think…vår alles kjære Eirik Ansnes var med andre ord i årets rookie kull og her så Pål «Kørbel» Richard Lilleseth sin sjanse. Flere år på rad nå har det blitt mikkelsplasser i herrer lag 35. Nok er nok tenkte vel «Kørbel» vi må ha hjelp for å ta gull. Etter standhaftig bearbeiding gjennom hele sesongen og med diverse lovnader gav tilslutt Eirik inn. Han lovte å delta i lagspillet på fredagen.

Passe ring rusten og med en små vond akilles viste han allikevel fort takter av gammel klasse.
Vi spilte oss greit frem til finalen ved å slå Ham-Kam 3-0 i kvartfinalen, og Jevnaker 3-0 i semifinalen.

I finalen stod Kjelsås på andre siden og dette ble en jevn affære hvor Eirik fikk æren av å avgjøre med 3-1 mot Wikstrøm i femte og avgjørende kamp og The (G)Old Boys kunne slippe jubelen løs.

I følge historiebøkene har Fokus kun vunnet herrer lag 35 engang tidligere og det var tilbake i 1993 så det var jaggu på tide igjen. Det var også god støtte på tribunen fra nåværende veteraner, og neste generasjonsveteraner representert av Marte, Anna, Silje, Steff og Jørgen som hadde tatt turen for se på den «historiske» bragden og veterandebuten til Eirik.

NM Veteran 2016 - SarpsborgIMG_0165

Laget bestod forøvrig av Pål Lilleseth, Eirik Ansnes, Bjarte Sverresvold, Jim Solgård og Chriss Jonassen. Det må også nevnes at Fokus plukket mange individuelle gull i helgen og på fredagen vant også 60+ gutta lag.

Fokus BTK gratulerer alle nyblivne norgesmestere og full resultatoversikt kan du finne her.