Om Fokusleiren

Hva er Fokusleiren? 

Fokusleiren er årets og sommerens høydepunkt! Det er en bordtennisleir med bra trening og mye sosiale aktiviteter som arrangeres hvert år i uke 32. Det er herlig å se alle kjente igjen etter en lang ferie, og det er en perfekt måte å begynne en ny sesong på. Da samles store og små fra alle klubber i hele landet til en lekker uke. Den består av mye bordtennis, konkurranser, nye venner, latter, god mat og mye mer!

 


Hvem er Fokusleir for?

Fokusleiren er for alle! Vi har spillere fra nybegynnere til landslagsspillere, og alle får spille med spillere på omtrent samme alder og nivå. Uansett hvor mye du har spilt, er Fokusleiren noe for deg!

 


 

Opprinnelse 

Fokusleiren har blitt arrangert hvert år siden 2005 på Seiersten skole/Drøbak Frogn idrettshall i Drøbak frem til 2014, og på Larkollen siden 2015. Det var ved en tilfeldighet at to sentrale Fokus-leder, Gard Hongslo og nå avdøde Dag Tretterud, gikk på tur ved Gard sin hytte og oppdaget skolen og idrettshallen i Drøbak. Da begynte idéen om Fokusleiren. Spillerantallet på leiren har økt fra rundt 60 til 140, og leiren har blitt et av Fokus sine største prosjekter gjennom året.

 


 

Fokusforeldre 

De første årene gjorde fokustrenerne alt på Fokusleiren. De lagde all maten, de var nattevakter, trenere og tok ansvar for lekene og det sosiale. Etter hvert har et stort antall Fokusforeldre stilt opp for å hjelpe til. Kjøkkenstaben jobber fra morgen til kveld, da vi nå serverer frokost, lunsj og middag to ganger. Foreldrene stiller opp som nattevakter, de bidrar også med handling og sjauing og en haug andre ting. Fokusleiren ville ikke vært mulig uten alle fantastiske Fokusforeldre som stiller opp.

 


 

Fokusledere 

En av de absolutt viktigste suksessfaktorene til Fokusleiren, er de fantastiske lederne. Hvert år stiller over 20 forskjellige Fokusfolk opp for å være ledere på leiren. Det er nåværende trenere og voksne spillere, tidligere spillere, ledere og trenere. Noen av lederne er ikke så ofte å se i Fokushallen eller på trening lenger, men stiller likevel opp i uke 32. Vi er også heldige og har med oss Hans Thalin fra Lyckeby bordtennisklubb i Sverige som har vært med på nesten alle årene med Fokusleir! Lederne møtes dagen før leiren starter, først for å gjøre alt klart, så for å spise middag, spille spill og ha det kult sammen. Resten av uka jobber lederne hardt mange timer hver dag, og alle koser seg masse og gleder seg over å ha ansvar for deltakere og samtidig ha det hyggelig med hverandre. Vi lurer noen ganger på hvem som egentlig koser seg mest på leiren av spillere og ledere!

Alle spillerne som kommer til leiren blir tatt i mot av unge Fokusledere. Et år kom det to små jenter som aldri hadde vært på leir før, da de nærmet seg leirområdet hadde de bedt foreldrene om de kunne dra hjem fordi de gruet seg så mye. Men etter den flotte mottakelsen fra Fokuslederne fortalte foreldrene at både de og jentene følte seg helt trygge og jentene har i mange år vært faste og viktige deltagere på Fokusleiren.

 


 

En liten smakebit fra Fokusleiren 2014

Hva skjer på Fokusleiren? 

Trening
Spillerne blir delt inn i seks treningspartier. Hvert parti trener to ganger om dagen under ledelse av flere trenere, assistenttrenere og sparringspartnere. Det er også ofte en som kjører såkalt kinatrening med mange bordtennisballer samtidig i hallen, i tillegg til at vi filmer spillerne slik at spillerne får sett seg selv spille på video. De siste årene har vi også tilbydd styrketrening til de beste spillerne på leiren som har vært en stor suksess! Hver dag er det forskjellige temaer på treningene og vi forsøker å få til at alle får med nyttig kunnskap hjem. Alle spillerne får trent med mange forskjellige spillere.

Trenere/sparring
På Fokusleiren er det både landslagstrenere, tidligere landslagstrenere og mange andre Fokustrenere. Som sparring er det landslagsspillere, forbundsgruppespillere og elitespillere fra Fokus. Spillerne på leiren får prøvd seg mot disse i løpet av uka.

Turnering
På leiren arrangerer vi hvert år en dag der det blir spilt en stor turnering som alle deltakerne er med på. Her blir det mange kamper for alle og man får testet ut hva man har trent på!

Måltider
Det blir servert fire måltider om dagen; frokost, lunsj, middag og kveldsmat, som alle er tilpasset etter treningstidene. Fokusforeldre står på dagen lang for å sørge for at alle deltakere og ledere får utrolig gode måltider.

Sosialt
Hver kveld har vi kveldskonkurranser. Spillerne er på et fast lag hver kveld under ledelse av en eller to av Fokuslederne. Det er forskjellig konkurranser hver kveld, og utdeling av premier til dagsvinnerne og sammenlagtvinnerne. Konkurransene går ut på forskjellige typer av samarbeidsoppgaver, der alle på laget deltar. De fører til samhold på laget, alle blir kjent med de på laget sitt, og med ledere 🙂

Avslutningsfest
Den siste kvelden har vi avslutningsmiddag, med påfølgende disco. Under middagen er det utdeling av priser fra turneringen, vi har egne leirutmerkelser og premier fra konkurransene. Når alt det er ferdig gjør vi oss klare for disco, fotball, limbo, basketball og andre morsomme aktiviteter. Det blir alltid god stemning på dansegulvet og noen ganger til og med litt romantikk.

Store og små – fantastisk samhold
Uansett alder, nivå eller klubb, så er det ett fantastisk samhold på Fokusleir! Alle spillere og deltakere koser seg alltid sammen, og uansett hvor på leirområdet man befinner seg så er det alltid gladstemning! På Fokusleir får du deg nye venner og mange gode minner å ta med deg hjem.

 


Hva sier tidligere deltakere om Fokusleiren?

“Det aller beste med Fokusleir er alle folkene som er her. Det er veldig sosialt og alltid noe å finne på. Lederne er også kule. Anna liker maten veldig godt og spiser hele tiden. Det er et fint sted med kort vei til hallen. Fokusleir er alltid gøy og anbefales til alle!”
Maria Horgen, Anna Grutle Aasebø, Stine Folkeson og Carine Gamborg, B-72 og Fokus

 

“Treningen og konkurransene på kvelden er det vi liker best på Fokusleir. Noen grunner til at vi velger å dra på Fokusleir i år igjen er fordi det er et bra nivå, det er en turnering midt i, også blir vi alltid bedre i bordtennis etter en uke på Fokusleir! :)”
Fredrik Langsholdt og Oskar Øby, Sarpsborg

 

“Det vi liker best på Fokusleir er folka som er her, bli kjent med nye, det sosiale og treningene. Noen grunner til at vi kommer tilbake på Fokusleir er fordi det er bra trening og sparring og det er alltid gøy. Vi vil tilbake på Fokusleir og det anbefales til alle!”
Oscar Mørch Rogstad, Jon-Martin Hansen, Nicolai Drager og Sander Scholtz, Oppegård, Hvam og Sarpsborg.

 

“Det er utrolig mange flotte og fine unger her. Det er fint å se hvordan de store passer på de små. Det aller beste å se er vel det at barna koser seg så utrolig og at det er en fantastisk god stemning!”
Hege Tønsberg, Torill Weden og Tone Eng, Mammamafian i Fokus

 

 


 

En annen liten smakebit på Fokusleiren