På RAMMe alvor

På RAMMe alvor
16/11/2020 Thor Arvid Dyrerud

I disse nedstengte tider for breddeaktivitet i klubben er det viktig å holde troen og humøret oppe. Aldri har Fokus stilt med flere serielag enn sesongen 20/21, og hele spekteret er representert, fra eliteserie til 5. divisjon. Fokus 10 er kanskje det laget som har profilert seg sterkest så langt, med et knallhardt oppgjør med Morten Ramm og hans Bordtenniskamerater, et nyoppstått B-72-lag som har vært å se som serie på VGTV i høst. Nedenfor følger lagleder Cathrines oppsummering av møtet med denne gjengen.

__ 

Fokus 10 er et utpreget hobbylag som består av en gjeng gladlakser med alt fra lite til null med bordtenniserfaring. Vi startet opp som et damelag, men har hatt forsterkninger av både flotte ungdommer og Danish Dynamite til tider. I høst har vi fått inn to nye medlemmer, varmt velkommen til Johannes og Ole!

Laget har tre medlemmer i barselpermisjon, og vi har tre farmasøyter på laget, og ellers er de fleste spillerne damer i sin beste alder. Vi ligger stabilt i 5.div og har hatt få treningstimer i hallen, men vi er veldig gode på det sosiale!

I høst innså vi etter hvert at en av våre motstandere, B72 10,  hadde en høyere profil enn de vanlige lagene vi møter. Etter litt tankevirksomhet kom vi frem til at vi burde øke treningsmengden, i alle fall til et stabilt (lavt) nivå.

Frem til siste sosiale nedstengning har de fleste spillerne gjennomført egentrening og organiserte treninger ukentlig. Dette har gitt oss en del aha-opplevelser. 1. det er jo faktisk gøy å trene! 2. trening nytter! 3. og at det er så mye man burde lære seg …

Omsider kom kampdagen 24. oktober der vi skulle møte B72 10. Vi «varmet» opp med seier 6-4 over B72 5 og knepent tap 4-6 for Askim BTK 2. Deretter var det siste kampen for dagen mot Ramm & co. Ramm & co har trent effektivt og det ble en smule overkjøring.

Men vi vant en veldig spennende double 3-2, der Inga og Johannes sørget for at spenningen holdt seg over tid. Inga vant også sin singelkamp mot Erik Solbakken. Det er viktig å ta med seg lyspunktene – og nå skal det trenes!

Sterk double-prestasjon av Inga og Johannes, der RAMM-gutta blir satt på plass!

Høstens aktive spillere for Fokus 10 er:

Birgit S. Jensen – den store motivator og humørspreder

Inga Yu Johannessen – vår kvinnelige spydspiss

Kjersti Aagaard – styremedlem og alltid på farta

Johannes Wold – kom feiende inn med ungdommelig entusiasme i høst

James Ole Daniel – Ole i dagligtale, superenergisk treningspartner

Cathrine Klerck – lagleder, med mye benkeerfaring som BT-mamma

 

Cathrine Klerck for © Jauss Publishing AS