Rapport fra Zhengding

Rapport fra Zhengding
25/07/2015 Frode Grini

I skrivende stund er Fokus-spillerne Alexander Klerck Fransson, Victor Stey og Hågen Viken Grini på vei hjem fra et to ukers langt treningsopphold i Zhengding i Kina. Fokusbtk.no’s Asia-korrespondent var naturligvis på plass.

Internasjonalt treningssenter

I Zhengding ligger et stort kinesisk treningssenter som tar imot internasjonale spillere året rundt. Man kan komme om man akkurat har startet å spille, eller om man er på høyt europeiske nivå – uansett vil man få god nok sparring, heter det. Mens Fokus-spillerne var der, var det i alle fall spillere fra Norge, Sverige, England, Israel, Kongo og sikkert flere – i tillegg til mye kinesisk sparring. Spillerne var det gjennom et opplegg organisert av Espen Rønneberg.

IMG_3205

Peking-and

Anlegget består av bl.a. fire treningshaller, hotellfasiliteter, restaurant – så man trenger ikke bevege seg utenfor senteret om man ikke vil. Men ryktene sier at noen hadde trøbbel med maten der inne, og derfor dro til sentrum og mesket seg med Peking-and i stedet. Vel, etter å ha prøvd selv kan vi fastslå at maten var både god og variert – reiser man til Kina kan man ikke forvente å få kjøttkaker i brun saus. Her ser vi hhv Peking-anden og lunsjen i senteret:

IMG_1093    IMG_1123

 

Ikke problemfritt

Alle gutta slet med noen problemer, på hver sin måte. Alexander var syk nesten hele den første uka, og ble en nær venn av toalettet på rommet sitt, sammen med pappa Stefan som var der første uka. Victor hadde problemer med skulderen allerede før han dro, og måtte tilpasse treningen – det ble ikke så mye fh loop. Men han gikk jevnlig til behandling hos en kinesisk lege der nede. Hågen klarte seg lenge, men fikk en kink i nakken de siste par dagene.

In action

IMG_3224 IMG_3228 IMG_3241

 

IMG_3359 IMG_3417 IMG_3223

 

China TV

Det var ikke bare fokusbtk.no som var til stede fra pressen. Også China TV stakk innom for intervjuer …

IMG_1144

Kinesisk TV-reklame

Da fokusbtk.no var ute i Zhengding, ble vi plutselig praiet inn i en pågående innspilling av en tv-reklame. Vi ble opplært i noen korte setninger på kinesisk – takket være en forbipasserende som kunne litt engelsk – og etter utallige innspillinger var de fornøyde. Hva vi reklamerte for, er imidlertid ikke brakt på det rene …

IMG_3385

Harde familieoppgjør

Anledningen bød seg også til et par knallharde familieoppgjør. Hvordan det gikk? Er det så nøye’a? Fokusbtk.no’s utsendte vant i alle fall én av kampene.

IMG_1112 IMG_1115 IMG_3448

 

Mye moro og mange opplevelser

I tillegg til treningen, har disse to uken bydd på mange opplevelser for gutta. Blant annet var de inne i Beijing en av dagene og lærte seg pruting på silkemarkedet.

IMG_1096 IMG_1131

IMG_1079 IMG_3364

 

Og treningen?

To harde pass hver dag, på opptil 3 timer. Mye Kina-trening. Veldig god sparring. Bra oppkjøring til kommende sesong!

Frode Grini for fokusbtk.no. Zhengding.