Reisebrev fra Canada

Reisebrev fra Canada
15/04/2015 Jan Bergersen

Bordtennis i Canada

Jeg har det veldig fint her i Canada. Det har vært litt kaldt, men nå endelig så er det vår. På skolen går det bra. Jeg er på skolen fra 9:15 til 15:45, men jeg har ikke lekser!

Bordtennisen her er veldig fin. Jeg har to trenere, Mrs. Geng og mannen Horatio. Geng er en verdensmester fra Kina i 1986, og Horatio har spilt i Bundesliga. De to har en bordtennis klubb som jeg er med i.

Treningene her er ganske annerledes fra de i Fokus. Vi trener mye mer på fotarbeid. Geng (verdensmesteren) er veldig opptatt av fotarbeid. Hun sier at man alltid må være på tærne å trippe så man er klar for neste ball. Vi trener faktisk mer på fotarbeid enn på slag. Vi er bare 5 stykker på treningen min, så vi trener mye mer med treneren. (Omtrent 30-40 minutter per trening.) De jeg trener med er veldig gode. En av dem har vunnet bronsemedalje i det canadiske mesterskapet under 18 år.

Det som det er størst forskjell fra i Norge er turneringene, de er helt annerledes. Turneringene er delt in i klasser etter ranking poeng ikke etter alder(f. eks. 1300-1600). Dette synes jeg er mye bedre i Norge for her ender jeg opp med å spille nesten like mange kamper mot voksne menn som mot barn. Jeg synes det er mye morsommere å spille mot barn. De voksne spiller også på veldig rare måter.

Jeg har meldt meg på Fokusleiren, og gleder meg til å komme hjem.

Ser dere på Fokusleir!

Hilsen Halvor

Halvor Canada 2014

 

Fokus takker Halvor for et suverent reisebrev og ønsker han lykke til videre, vi gleder oss til å se deg på leiren!