Reisebrev fra Split

Reisebrev fra Split
17/06/2018 Eirik Ansnes

I skrivende stund sitter jeg på flyet på vei hjem fra Split. Jeg har tilbrakt den siste uken der sammen med 13 andre trenere/spillere for den praktiske delen av bachelorstudiet jeg tar. Jeg er snart ferdig med andreåret, og som i fjor avsluttes året med en praktisk uke.
Det første året handlet den praktiske delen mest om utvikling av yngre spillere. I år var fokuset rettet mot bordtennis på toppnivå.

Det har vært en uke med mange inntrykk og masse informasjon. En del er nytt, mens også en god del er mer dybde og innblikk rundt kunnskap jeg allerede har. For meg var det spesielt to forelesere som skilte seg ut.
Richard Prausse, tysk sportssjef og tidligere landslagspiller – og trener for det tyske herrelandslaget, var også i år den mest interessante og motiverende.
Plastballen(som han selv omtalte som «my baby») var kjernen i mye av hans opplegg. Hvordan har det påvirket spillet, og hvilke konsekvenser får det for trening av både yngre og mer etablerte spillere?
Prausse ga oss en del innblikk i hvordan de jobbet med noen av spillerne i det tyske landslaget samt deres erfaringer fra VM i Halmstad.
Split2018-Prausse

Zoran Djokic, fysisk trener og professor på universitet i Beograd, var også veldig bra. Han har blant annet jobbet tett med bundesligaklubben Saarbrucken i flere år. Temaet hans var trening av ulike fysiske ferdigheter direkte rettet mot bordtennis.
Split2018-alle

Vi hadde forelesninger eller praktiske økter med fem andre forelesere i løper uken også. En fra USA og fire fra Universitet i Split. Noen mer interessante enn andre, men alt i alt var det en lærerik uke. Vi hadde også en fridag i løpet av uka hvor vi besøkte nasjonalparken i Krka.
Uken ble avsluttet med en todelt praktisk eksamen.

Sees veldig snart i Fokushallen!