Senior NM er rett rundt hjørnet

Senior NM er rett rundt hjørnet
28/02/2018 Marte Grutle Aasebø

Har du lyst til å se Norges beste bordtennisspillere «in action»? Da anbefaler vi at du tar turen til Lørenskoghallen til helga. Der skal nemlig senior NM spilles. Det skal konkurreres i lag, double, mixdouble og singel for damer og herrer, samt funksjonshemmede åpen, stående, sittende og double. I tillegg til dette arrangeres det NM i herrer B singel og double. Fokus har med spillere i alle klasser utenom herrer sittende.

På fredag arrangeres den prestisjefylte lagklassen. Her får spillerne representert klubben sin og jobbet sammen. Et godt resultat i lagklassene er stort nm gull anna og kristinfor hele klubben, og noe vi i Fokus setter høyt.

I damer lag stiller vi med tre lag. Fokus 1 med Anna og Marte er regjerende lagmestere og er ranket som det nest beste laget i årets NM. Vi vet imidlertid at nivået er høyere enn aldri før i dameklassene, så vi er helt avhengig av å prestere fra første lagkamp. Fokus 2 består av Kristin, Lisa og Maria og er et skikkelig utfordrerlag som kan true de aller fleste på en god dag. På fokus 3 spiller Maiken og Aurora og det blir spennende å se hva disse jentene kan få til i lagklassen. Favoritter i lagklassen er B72 1, men både Stord, Fokus 1 og 2 og B72 2 og 3 er sterke utfordrere.

I herrer lag har Fokus fått med ett lag. På dette laget spiller en god blanding av unge og enda yngre spillere, nemlig Victor, Chriss, Borgar og Hågen. Herrelaget er ikke seedet men må ses på som et utfordrerlag som ikke er enkelt å spille mot for noen av de andre lagene. I denne klassen er Stord favoritter, alle spillerne på Stord sitt lag har også spilt for Fokus tidligere. Vi gleder oss som vanlig til å se Norges beste spiller gjennom tidene, Geir Erlandsen, i sving.

I klassene for funksjonshemmede kommer Andreas hjem en tur fra Sverige for å spille på Lørenskog. Andreas har historisk sett vært veldig vanskelig å hamle opp med i NM-sammenheng. Steffen og Fredrik deltar også, og begge gutta har vist stor fremgang denne sesongen og det blir spennende å se hva de kan få til i senior NM.

Borgar steffen nm e jr 2018

I damer og herrer singel har vi ingen spillere som er ranket topp 4. Anna og Marte er ranket på delt 7ende plass i dameklassen, begge har kongepokal fra før og håper å være med å kjempe om medaljene. Borgar er allerede som 15 åring ranket som nr. 7 i herreklassen, og de mer erfarne gutta gleder seg nok ikke til å møte en offensiv Borgar i NM. I både dame- og herreklassen er det høyt nivå i år og på damesiden er det flere jevne i toppen. Fjorårets vinner Maja Gjelle og hennes finalemotstander Rebekka Carlsen er begge hete kandidater til kongepokalen. Tidligere kongepokalvinner Sonja Obradovic gjør også NM-comeback og vil være med å kjempe om gullet, og det samme vil årets norgesmester i eldre junior i Ilka Doval. Disse fire utgjør som vi ser det favorittgruppa, men bak disse er det en stor gruppe på rundt ti spillere som kan vinne på en god dag. I herreklassen er Geir Erlandsen og Istvan Moldovan rutinerte spillere i startfeltet med mange kongepokaler. Tidligere fokusspillere Eskil Lindholm og Marcus Wærstad ønsker nok også å være med å kjempe om gullet, og det samme gjør Jimmy Ojakangas som vant topp 8. Roger Andersson har også vunnet kongepokalen før og er alltid god i NM-sammenheng. Det blir også som nevnt veldig spennende å følge Borgar i denne klassen.

NM begynner på fredag og avsluttes med å kåre norgesmestere i singel på søndag. Dette er den beste muligheten du har til å se bordtennis på høyt nivå i Norge og vi anbefaler alle å ta turen til Lørenskoghallen for å se og lære, og i tillegg heie på Fokusspillerne!

Sjekk B72 sine sider for tidsskjema.