Steffen bygger sin favorittspiller

Steffen bygger sin favorittspiller
11/09/2015 Eirik Ansnes

Undertegnede har i flere år reist land og strand rundt med Steffen på bordtennisstevner. Oftest reiser vi som lagledere i Fokusregi. Noen ganger pakker vi sekken og reiser som tilskuere til ulike internasjonale mesterskap. Det begynner å bli et anstendig antall timer vi har tilbrakt på tribuner rundt omkring. Om ikke lenge skal en ny tribune testes da vi skal se World Cup i Halmstad i oktober. Undertegnede tok en liten prat med Steffen nå som verdens tredje viktigste turnering er rett rundt hjørnet. Steffen har etterhvert sett de fleste bordtennisstjernene live. Jeg møtte fyrn i Fokushallen og spurte om han kunne sette sammen sin favorittspiller ved å ta de beste egenskapene til hver av toppspillerne.

EA: Hallå Steff! Har du 5 min?
SB: Jauss! Bare vent litt….sånn! Måtte bare lade mobilen. Jeg lader aldri mobilen om natta. Du vet kontakten er for langt unna. Men jeg går alltid med laderen på meg så jeg kan lade mobilen når som helst. Det er lugnt!
EA: Lekker rutine. Jeg lader heller om natta! Men over til saken. Jeg har noen pingisspørsmål. Er du klar?
SB: Fyr løs!
EA: Okidok. Du skal sette sammen en uslåelig bordtennisspiller med å velge de beste ferdighetene til toppspillerne. Gi meg din favorittforehand og favorittbackhand!
SB: Forehand må bli Xu Xin. Ingen tvil! På backhand går jeg for Wang Hao.
EA: Interessant. Verdens beste spiller bruker altså penskaft! Men liker valgene dine! De to fyrene har ikke veldig anspent teknikk:) Over til serve og retur, hvem velger du der?
SB: Per Gerell må ha den beste serven. Så har han også en lekker kikseserve, det er alltid praktisk å ha i arsenalet! Samsonov synes jeg har de beste forehandreturene, mens tsjekkflippen til Fan Zhendong er et godt stykke over middels!
EA: Dette begynner å bli en brukbar spiller. Men det gjelder at spilleren kan flytte på seg. Hvem har best fysikk?
SB: Zhang Jike. Når han er skrudd på mentalt er han et monster:)
EA: Enig der! Hvis spilleren din skulle møtt en deff, hvilken av toppspillerne har de beste ferdighetene mot den spilletypen?
SB: Det er dagens enkleste, Xu Xin! Fyrn kan både harve og trolle. Det blir litt som Waldner versjon 2.0. Deffene gir som regel opp mot han:)
EA: Nå er vel spilleren din bortimot komplett, men jeg vil ha en siste egenskap. Hvis han havner på ballongen eller må rett og slett krydre litt for å få poenget i havn, hvilke spiller er best på det synes du?
SB: Det må bli han franske fyren med det umulige navnet, Quaizhe eller noe sånt.
EA: Du mener Stephane Ouaiche?
SB: Jauss! Han har noko kjenslan!
EA: Godt valg! Han spiller for publikum! Den spilleren du har satt sammen nå er ikke lett å slå. Til og med Ma Long har litt å jobbe med her:) Jeg slenger inn et par bonusspørsmål når jeg først har deg her. Hvilken av de ferdighetene du har valgt ville du hatt selv?
SB: Det må bli forehanden til Xu Xin. Jeg hadde ikke blitt å så lett å spille mot hvis jeg hadde den!
EA: Nei, da hadde du i alle fall alltid vært ener på på laget ditt med Pål G, Bjarte og Per! Et siste spørsmål på tampen: Hvilken ferdighet hos deg selv ville du gitt til Chriss så han kunne blitt enda bedre?
SB: Oi her var det mange muligheter:) De første tingene som ramlet ned i hodet mitt var at han skulle fått mine servereturer, kjensla, evne til å bøye beina og like mye lyst til å vinne!
EA: Du skulle bare si en ferdighet!
SB: Vet, men klarte ikke å prioritere! Han trenger alle!
EA: Haha. Usikker på om Chriss er enig i dette. Får sjekke ut det i hallen på trening! Uansett, takk for praten!

Hvis du har lyst til å sjekke ut noen av spillerne som Steffen valgte sine ferdigheter og slag fra så sjekk disse linkene:
https://www.youtube.com/watch?v=FPXpGiqsWOA Her ser du Ouaiche mot Gayzy i det franske mesterskapet.

https://www.youtube.com/watch?v=tjQpxwBdVZ8 Her er en ung og sprek utgave av Wang Hao.