Fredrik og Steffen spiller EM

Fredrik og Steffen spiller EM
27/09/2017 Eirik Ansnes

Fredrik og Steffen er nå i Lasko i Slovenia. Der går EM for funksjonshemmede av stabelen. EM starter torsdag med single. Mandag er det duket for lagspill. Steffen og Fredrik er en del av en stor norsk tropp som ledes av Jan, mangeårig landslagstrener for funksjonshemmede. Han har med seg blant annet Marte i trenerteamet.

Fredrik og Steffen i klasse 8

Steffen og Fredrik konkurrerer i klasse 8. Klasse 1-5 er for spillere i rullestol. Blant stående spillere deles det inn i klasse 6-10. Klasse 10 består av spillere med færrest fysiske begrensninger. Klasse 8 er den største klassen, og nivået er høyt.  Forhåndsfavoritten her er Viktor Didukh fra Ukraina. Han er ranket som nummer 1. Samtidig er han ranket som nummer 411 blant funksjonsfriske. Det er pr i dag høyere enn alle norske funksjonsfriske bordtennisspillere. Bare for å sette hans nivå i perspektiv.

Fredrik og Steffen er unge spillere som for øyeblikket er ranket som nummer 33 og 34 av 43 spillere i Europa i sin klasse. De trener imidlertid veldig hardt og har OL i Tokyo som sin store langsiktige målsetting. Begge har vist før at de både kan spille jevnt med og slå spillere som er ranket langt høyere enn dem selv.  På fokustreninger ser vi også at de er i fin framgang. Vi håper de klarer å spille på sitt beste i EM. Da er det mange som skal få slite mot dem!
Steffen S

Tommy og Aida er Norges største medaljehåp

Tommy Urhaug fra Stord har i en årrekke vært verdens dominerende rullestolspiller. Han har vunnet både EM og VM flere ganger, samt OL-gull i London 2012.  Også denne gangen er han blant gullkandidatene. Han er for øyeblikket ranket som nummer 4 i Europa i klasse 5.

Aida ser vi regelmessig i Fokushallen. Det blir veldig spennende å følge henne i EM. Hun er regjerende mester i sin klasse, damer klasse 8. Hun er i dag ranket som nummer 3.

Vi håper det kan bli med noe edelt metall hjem fra Slovenia. Sjansene er ganske gode, men det kreves en topp prestasjon. Med litt marginer riktig vei kan medaljene bli av det edleste slaget også:) Fokus ønsker den norske troppen lykke til!

Klikk her hvis du vil lese om hele den norske troppen på hjemmesiden til NBTF.

Klikk her for å følge med på resultater underveis på ITTF sin side.