Sterkt NM og Borgar ble historisk

Sterkt NM og Borgar ble historisk
14/03/2016 Eirik Ansnes

NM Yngre er over for denne gang. Vi kan si oss godt fornøyd med helgen. I løpet av tre NM-dager er det noen små nedturer her og der, men alt i alt et meget vellykket NM for oss. En ekstra gratulasjon til våre nybakte norgesmestere! Borgar ble norgesmester i gutter 15 single, mix double 15 med Sunniva Sjøholt, gutter 13 single og i Gutter 15 lag sammen med Alexander, Erik og Christian!

Her er det som gjaldt mest i helgen:

 • Vi innfridde favorittstempelet i gutter 15 lag og vant lagklassen uten å tape en enkeltkamp. I finalen slo vi Stord med 3-0. Da Alexander åpnet kampen med å slo Thomas Låte 3-1 fikk vi kampen dit vi ville og Borgar og Erik fullførte med 3-0 mot henholdsvis Jan Roger Andersson og Bård Skogen.
 • Borgar vant både gutter 13 og gutter 15 i helgen. På lørdag ble det en sliteseier med seier 3-2 i både kvart mot Fredrik Langen og semi mot Erik. I finalen ble det 3-1 mot Alexander. Det ble altså trippelseier til Fokus i gutter 13 med Borgar, Alexander og Erik! I tillegg hadde vi Mathias i kvartfinalen.
  I gutter 15 viste Borgar veldig godt spill. I finalen ble det seier 3-1 mot Finn Vetvik. I semifinalen ble det seier 3-0 mot Erik. Erik imponerte med å slå Even Horvli 3-0 i kvartfinalen. I tillegg til to på pallen hadde vi Alexander og Christian i kvartfinalen.
 • I mix double ble det gull til Borgar sammen med Sunniva Sjøholt fra Volda/Ørsta. Det ble finaleseier 3-0 mot Langen/Kalvatn.
 • I gutter 15 double fikk vi to tredjeplasser. Borgar/Alexander tapte semifinalen mot Låte/Andersson med 1-3. Erik/Christian tapte sin semi mot senere klassevinnere Horvli/Vetvik med 1-3.
 • I Stiga-11ern i gutter single ble det en gledelig tredjeplass til Martin! Mye godt spill av Martin og vi håper dette motiverer til enda mer trening i Fokushallen:)
 • I gutter 11 double ble det en tredjeplass til sammen med Albert. Lekkert av fyrene:)

Oppsummering:

 • Total medaljefangst i helgen ble 3,5 gull, 1 sølv og 6 bronse. I de offisielle klassene ble det 2,5 gull og 3 bronse.
 • Borgar ble historisk i helgen da han som første spiller klarte å vinne gutter 13, 15 og herrer junior i samme sesong. Vi tar av oss hatten for den prestasjonen:)
 • Fokus hadde flest deltakere i helgen med 38 deltakere.
 • Det var mange ferske spillere med fra både bordtennisskolen, jentepartiet og aspirant. Alle fikk spilt mange kamper og det er tydelig at de har blitt bedre bordtennisspillere:) Vi håper NM Yngre var påfyll av inspirasjon til å trene enda mer framover!
 • Vi var 11 lagledere i helgen. En stor takk til alle sammen! I tillegg til undertegnede var det Steffen, Jørgen, Jan, Marte,Chriss, Hågen, Anna, Silje, Edvard og Jon Martin.